Våren er kommet,,,

01.04.2019, 08:57

April er et faktum, og med temperaturer vi heller skulle sett i februar – kan vi konstatere at våren er på plass. Ja, den varme fine tida, rettere sagt: Tida man skulle ha brukt på å ta de første stotrende stavtakene på rulleski går ofte med til å pleie vårforkjølelse nummer X. Strengt tatt pleier disse kulene å komme før/under/rett etter Birken, men i år drøyde det to uker.

Anyway, mannevonde bakterier har sluppet taket, og jeg går nå på for å møte sesongen. Det er ikke de store ambisjonene dette året, men to arrangementer i løpet av sommeren: Coast2Coast i juni og Kongsvinger skogmaraton i august. Med andre ord; det gjelder å finne flyten. Som jeg skrev sist, så har kroppen vært like samarbeidsvillig som parlamentet under Brexit-forhandlinger, med andre ord så har ikke kroppen svart på treninga.

Menn i 40-årene, det ultimate skjellsord i offentlige debatter og trafikken.

 

 

Dette viste seg å skyldes en saftig kule med forkjølelse, men en natt under åpen himmel tok knekken på de siste bakteriene, og jeg var igjen klar for å røre på meg. Hva er det som kjennetegner våren, bortsett fra huggorm, kattemøkk i hagen og Dagbladets katastrofeforsider om flått? Jo, halvgamle menn i spandex som svetter på tohjulinger. En gang i tiden syklet jeg Birkebeinerrittet, men det var den gang. De senere årene mistet jeg liksom lysten på å sykle for å sykle. Nå er det mer å sykle for å teste ut nye spillelister på Spotify.

Endelig har jeg rullet Meridaen ut av garasjen og tatt den første vårturen. Rett nok gjennomført i motvind, stort sett hele veien, men det ga faktisk en god følelse. Kilometermessig ble det ikke den lengste turen, ei heller den beste tidsmessig, men kroppen fikk et kick av turen. Endelig klarte jeg å treffe et eller annet punkt som fungerte: En frisk og rolig sykkeltur i vårsol og sur vind ga altså mer utbytte enn å gampe av sted med slitte joggesko. Helt fantastisk; treninga føltes ikke som et ork, men som noe bra. Null stress, null fokus på tid eller watt. Bare meg, sykkelen og en spilleliste på Spotify.

Del artikkel:

Relaterte artikler