Årets planer

08.04.2019, 10:45

I fjor bikket jeg 40, og det skulle merkeres til gangs, med deltagelse i Birken, Skarverennet og Coast2Coast. Totalt ble det fullført 66% av planene, Skarverennet stoppet i tunellen mellom Sandvika og Asker pga avslysning. Litt surt, men samtidig greit at noen er såpass voksne at de tar ansvar; det å slippe x-tusen personer over fjellet i ruskevær er heller dumt.

I år er jeg litt mer edruelig, kanskje. Birken er tilbakelagt, og jeg planlegger neste tur. En periode vurderte jeg å prøve meg på Trippelen igjen, men alt strander på logistikken. Planene så langt er mer lokale, ja bortsett fra at jeg står på startstreken på Skallerup i juni for å krysse Jylland. De to andre prosjektene er litt mer uedruelige og knyttet til løp. Første prosjekt er å fullføre karusellløpene til Halmsaas og Omegn skilag, et ganske lokalt arrangement. Jeg stiller her sammen med poden, og vi pleier å stille i trimklasse, ca 1,5 km. Vi gjør det nemlig til ei familiegreie.

Staselig utmerkelse for bestått løpskarusell!

Oversiktlig, jovialt og utfordrende for den yngre garde, og det er de som har første pri! Neste steg er Kongsvinger maraton. Dette er et løp som anbefales! På den ene siden er det distanser som passer for alle; barnemaraton på 420 meter, minimaraton på 4,2 km samt halv- og helmaraton. Et annet pluss er terrenget, det går i hovedsak på skogsterreng; bra for både unge og gamle menisker. Enda bedre er logistikken, selv om det er et seriøst løp, så er det oversiktiglig og jovialt. Det er litt gøy når ungene kan være med å delta på løp som litt mer enn 1 kilometer. Jeg har på mange måter forbannet standarddistansen 1,5 km, selv om det er bra, så er det litt demotimerende for enkelte. 

I fjor fullførte jeg og poden to løp på 4-5 km i løpet av sesongen, det første var det tidligere nevnte Kongsvinger maraton, 4,2 km.  En flott opplevelse for to generasjoner. Deretter gikk vi for Skogbygda rundt (5 km) i regi av Halmsaas og Omegn. Slike løp er kvalitetstid og trening. Vi har knekt koden for lengre løp! Drikke nok underveis, ikke starte for hardt, løpe progressivt og strategisk og ikke minst; utsikter til en tur på Kongsvinger festning.

Del artikkel:


 #løping   #trening   #barn 

Relaterte artikler