Oppsummering av skisesongen 2018-2019

30.04.2019, 12:22

Oppsummering av skisesongen 2018-2019

Forrige uke ble påskeferien avsluttet, og det var på tide å komme tilbake i vanlig gjenge. I år var påsken sein, og i motsetning til i fjor gikk det stort sett i rødt klister ei god uke. I fjor gikk det stort sett i grønn og blå festevoks. Slik er nå kalenderen, og jeg kan se tilbake på en ganske fin og varierende sesong.

Lengden på sesongen var i år over fire måneder, det vil si at vi var på ski mellom starten av desember til midten av april. Dette kan selvsagt ikke måle seg med forrige sesong, hvor vi var på ski fra november til april, uansett er dette bra. Jeg husker tilbake til 90-tallet, ja faktisk tidlig 2000-tall, hvor det var skiføre, kanskje i januar og februar. For ungene sin del var dette vinter nummer to hvor de har gått aktivt. De begynte å bli rimelig klare for å pakke ned skiene da vi var i midten av mars. For at skisesongen ikke skulle ende traumatisk inngikk vi et kompromiss, nemlig at vi skulle kun gå på ski annenhver dag i påsken. Ganske greit, er man for rigid på at man skal gå en tur hver dag ender man opp på en tur til sammen. Sier man annenhver dag, blir det fort fire turer.

Ti pluss og vindstille

Mot slutten av påsken var det på tide å rense skiene og pakke de bort. Etter å ha fått av klister og voks, ble skiene mettet med gul voks, CH-10, før de ble pakket bort. På denne måten varer de lengre. Jeg hadde strengt tatt tenkt å kjøpe meg nye ski, men etter å ha vært med poden på noen renn har jeg vel funnet ut neste generasjon fortjener en oppgradering.  Helt fair – en halvgammel mann skal ikke ha forrang foran ungene, hverken når det gjelder utstyr, treningstider eller helt andre sider av livet.

Nedtrapping av ski - forsøk på jogging

Kort oppsummert ble det en fin skisesong, har prøvd å variere med løping underveis, men med skiene pakket bort, nye HOKA-sko på plass og et heftig skrubbsår etter et heftig fall på rulleski er jeg nå klar for ny sesong. P.S. Kvantitativt ser sesongen sånn ut; Far 350 km, kid 1 230 km og kid 2 185 km.

Del artikkel:


 #trening   #mosjon   #birken   #birkebeiner   #barn 

Relaterte artikler