Lenge leve demokratiet

05.12.2018, 18:20

Da gikk solen ned her hvor vi er. Da er det bare å trekke inn, for nå blir det kjøligere.

I morgen feires Spanias grunnlovsdag. Folket feirer at demokratiet ble innført i Spania. Både mannen og jeg husker da Spania var styrt av diktatoren Franco. I 1975 satt vi på et fly til Marocco på ferie. Da ble det opplyst i høyttaleren av piloten at Franco var død. Det ble jubel i cabinen! Vi ønsker Spania tillykke med grunnlovsdagen !

Dette er Francos tidligere sommerhus i San Javier. I dag er det en eksklusiv restaurant her,  Casa del Reloj. Vi var sammen med noen her som inviterte os. Det var et flott sted med nydelig mat og stil. Interiøret er bevart som det var, så det framstår som et museum. Vil du ha en spesiell opplevelse kan jeg anbefale en tur hit. Huset er omgitt av en stor hage og en palmealle. I mørket ser det eventyrlig ut. I dagslys ser du at det ligger like ved Lidl butikken nær veien.

Interiør fra en av salongene.

Husker du Gran Prix i 1968? Det sies at general Franco kjøpte Spanias seier i denne sangkonkurransen! De vant med den ukjente melodien "la.la.la" over Cliff Richhards "Congratulations"!.Planen var at Spania skulle vinne for å fremstå som bedre enn de egentlig var utad for resten av Europa. Som kjent var de eneste land med langvarig facistisk diktatur på den tiden,  isolert sosialt og økonomisk og holdt tilbake. Dette ville de ikke vise utad.. Ren propaganda altså, kjøpte seg avtaler og stemmer med andre tv selskap. Men dette er blant de mer "uskyldige" handlingene til generalen. Det var mye som var verre. Mye verre.

Del artikkel:

BloggiShop

Relaterte artikler