Sankt Hans / Fiesta Hogueras de San Juan i Alicante -juni 2019

22.06.2019, 21:17

Akkurat nå er årets viktigste gigantiske folkfest igang i Alicante. Det er en gammel, religiøs tradisjon til ære for San Juan, på norsk st Hans. Blant annet kan en gjennom den fire dager lange festen oppleve bålbrenning, fyrverkeri, gigantiske figurer i tre og pappmache og parader med folk i fantastiske kostymer, samt sang og musikk. Vi har vært på en dagstur der, men neste år vil vi bestille hotellrom i god tid slik at vi kan oppleve alt som skjer etter mørkets frembrudd. Det er et helt fantastisk flott og omfattende program. Jeg simpelthen 💙 denne flotte byen! Både "partyløver", barnefamilier og eldre kan trives i denne herlige byen. Her har du både sandstrand midt i byen og butikker/restauranter innen rekkevidde, samt kultur og historie i massevis.

 

6,6 millioner keramikkflisene i rødt, creme og marine dekker promenaden. Bølgemønsteret symboliserer havet utenfor. Svaiende palmer i alle' er med på å lage en fantastisk ramme om denne flotte gangveien midt i byen. Her møtes folk, det er stoler som kan flyttes på, og det er ikke langt mellom serveringssteder uten at det blir påtrengende.

Sven Emil💜💛💙

Paella hører til på en folkefest

Folk og og liv i byen

Flott pappfigur på Rådhusplassen

Parade og flotte drakter. Musikk

Paellasjefen💙

Også barn er med i fine drakter

 

 

pappfigur som brennes st Hans


Det er konkurranser i bydelene om å lage de fineste figurene. Disse premieres. Alle figurene brennes på bål stHans. Noen steder lages figurer av politikere som de misliker! Disse brennes til applaus på St Hans kvelden! Skulle tatt seg ut om vi gjorde det i Norge!

 

Del artikkel: Del på X


Relaterte artikler