Orihuela og middelalderfest

05.02.2023, 18:08

37 km inn i landet fra Mil Palmeras ligger en liten by med ca 84000 innbyggere. Den heter Orihuela. Selv om det er innland ligger den bare 235 m.o.h ved elva Segura. Her er det bygget unike vanningsanlegg. Som gjør at jorda er veldig fruktbar. Det bugnet sv sitron, mandarin og appelsintrær da vi kjørte oppover der i dag. De dyrker også mandler, dadler og bomull her i dalen , så vi er midt i matfatet til Norge ( og andre land) 😊🍋

I denne byen er det 3 universiteter, noe som betyr at det er mye liv og kulturarrangementer der. Denne helgen er det Orihuela medival, et slags middelaldermarked med et mangfold av aktiviteter for store og små. Det var alle tiders, og det krydde av folk. Festen varte i tre dager, helt til midnatt.

Vi var også innom den fine romersk-katolske katedralen midt i byen. En innholdsrik dag i veldig behagelig temperatur (19 grader og blå himmel)

Velstelt og fint, fjell og by.

Gamlebyen er verneverdig.

Inne i katedralen

Detalj i katedralen

På vei inn i katedralen fra middelalderen. Gotisk/romansk/rennesansestil. Catedral del Salvador y santa Maria ble bygget på ruinene av en Maurisk moske. Ble katedral i 1510.

Jeg er imponert over de fine rundkjøringene i Spania. Her er en med et hus på!

Stakkars pattegris🥺

Vafler med litt for mye søtt😝

Del artikkel: Del på X


Relaterte artikler