Nesten sukkerfri sitronkake.

28.03.2016, 20:37

Hei!

Da har jeg testet ut en av oppskriftene fra "Det Søte Liv"!
Denne gangen var det en deilig sitronkake! Jeg gjorde dog litt om på den orginale oppskriften, jeg har byttet ut sukker mot sukrin! Det fungerte veldig bra i denne oppskriften syntes jeg, kaken smaker deilig. Her er den originale oppskriften: http://www.detsoteliv.no/oppskrift/sitronkake

Tips: Du kan også bytte til sukrinmelis til glasuren for å få den helt sukkerfri, men siden sukrin er så dyrt så valgte jeg å overleve de kaloriene som ligger på toppen av kaken. :P

Hentet fra www.detsooteliv.no:


"Ingredienser

200 g smør
200 g sukrin
3 egg
200 g hvetemel
2 ts bakepulver
2 sitroner

Glasur:
4 dl sukrinmelis
2-3 ss silt sitronsaft

Fremgangsmåte

Pisk luftig smørkrem av smør og sukrin. Skill eggene. Pisk eggeplommene inn i smørkremen. Tilsett revet sitronskall fra begge sitronene. Sikt i det tørre og bland godt. Press saften fra sitronene. Sett til side 3 ss sitronsaft til glasuren og rør resten (ca 1 dl) av saften inn i deigen Pisk eggehvitene stive og vend inn i deigen til slutt.

Ha deigen i en rund kakeform (22 cm i diameter) med bakepapir i bunnen. Stek kaken midt i ovnen ved 180°C i 45 min. Avkjøl helt. Løsne kaken fra formen ved å skjære forsiktig langsmed kanten av formen med en skarp kniv. Ta kaken ut av formen og fjern bakepapiret. Sett kaken på et passende fat.

Rør sammen melisglasur og smør forsiktig over den kalde kaken. Sett kaken i kjøleskapet til melisglasuren har stivnet."

Veldig god kake hvis du er glad i sitron! Nam nam!



 

Del artikkel:

BloggiShop

Relaterte artikler