Innbakte horn

03.04.2016, 09:36

Herlige innbakte horn.

Så enkelt og så godt å ta ut av fryser'n å varme til lunsj!

Deig:
300 g siktet hvetemel
200 g grov sammalt hvete (Eller annet grovt mel som f.eks Rug eller Spelt funker også fint)
50 g smør
1 pakke gjær
1 ts salt
1/2 ts sukker
3 dl lettmelk
2 SS sesamfrø til pynt.

Fyll:
16 skiver gulost
2 never spinatblader

1/2 løk
ca 16 skiver med kokt eller røkt skinke. Permaskinke er ekstra godt synes jeg. ;)

Smelt smør og melk til blandingen er 37 grader.
Bland alt det tørre i en bolle.
Hell så over væsken i bollen med det tørra og elt deigen til den er jevn og smidig. TIlsett litt hvetemel til deigen ikke lenger klistrer seg fast til bollen.
Hev deigen i 30 min på et lunt sted.

Finkutt løken og ha i en kaserolle sammen med litt smør. Surr til den er gyllen. Tilsett hakket spinat. og rør raskt sammen og legg i en bolle. Kutt skinkebitene og bland med løk og spinatblandingen.

Del deigen i to emner og rull lett sammen til en smidig ball. Kjevle ut til to runde plater. Del hver plate 4 ganger på tvers så de består av tilsammen 16 rektangulære stykker.
Legg en skive ost og en liten klatt av løkblandingen på hver av stykkene. Rull sammen fra ytterkant og inn mot midten. Pass på at fyllet ikke stikker ut av hornet.

Sett hornene på et bakepirbekledd brett og la heve under et kjøkkenhåndkle i 30 min til.

Pensle hornene med sammenvispet egg, og strø litt sesamfrøpå toppen.

Stekes på 220 grader i 10 - 15 min.

Bon Apetit!







 

Del artikkel:

BloggiShop

Relaterte artikler