Steinalder og nå... og sånt

21.02.2023, 18:58

Igjen, Wulf/Morghentailer som bilde

Men neste filososofi:

 

Jeg tenker derfor er jeg

 

Vi tenker, derfor er vi best!

 

Ja, vi skaper liv og vi elsker det.

Hva skjedde før nåtidens mennesker?

 

I dyreriket ser vi et hierarki. Ofte er det en dominerende alfa i en flokk, gjerne en hann. Resten av hannene får delta i samfunnet på nåde, og når det er tid for parring blir de andre fysisk jaget bort og, la oss si apphaløvehannen, parrer seg med alle hunnene og sier fuck you til de andre mennene, eller, ikke akkurat i dette tilfellet kanskje... til de resterende sørgende mennene som også egentlig bare ønsket formere seg. Så er det sånn.

 

Maurene har en dronning, og alle har en bestemt rolle fra fødsel av. Du er soldat, du er arbeider, du er en drone eller en speider avhengig av kjønnsroller. Kjønnet bestemmer din rolle i samfunnet. Og dronningen er den eneste som får lov og mulighet til å legge egg og formere seg.

 

Bakterier, som vi anser som uten kjønn og på autopilot, oppfører seg ikke på samme måte- som vi vet om. De bare er og de skader oss ofte, selv om det også finnes bakterier som er gode for oss. Derfor er foreksempel anitibiotika skadelig i lengden fordi det dreper de gode så vel som onde og senker immunforsvaret mot framtidige nye baktererier som oppstår. Ikke ta medisinske råd fra meg. Jeg bare tenker.

 

Også har vi menneskeheten da. Lenge var det sånn at mennene gikk på jakt og kvinnene var hjemme med barna, stod for hulens ved og vel, sanket ressurser i nærområdet og stod for alle jobber som kunne gjøres fra hjemmet, f. Eks doktor, skredder, snekker, kokk, forsker- er det trygt å spise dette, vil dette blandet sammen kurere det her? Vel. Det er bare en måte å finne ut det på... Mye prøving og feiling vil jeg tro.

 

Så klarte vi etterhvert å skaffe oss ressurser og kunnskap nok til å ikke trenge jobbe så hardt med f.eks jakt og fiske. Verktøyene gjorde jobben raskere og nye jobber oppstod jo mer vi lærte. Plutselig ble det rom for mer enn overlevelse. Nå kunne vi bruke tid på å brygge rusmidler, ha noe som lignet fritid, hobbier og leve, mer enn å overleve. Men hva skjer når du har fritid? Vil det da oppstå mer konflikter fordi du har tid til å faktisk tenke? Så ikke Ulf litt stygt på deg etter du parret deg med kona hans, når du tenker etter? På Steinen, den lokale puben, igår, så slo Krutt vilt rundt seg og raserte hytten din i et rusindusert raseri. Bør jeg ikke banke han opp som hevn? Raseri. Sjalusi. Forfengelighet. Latskap. Grådighet. De 7 dødssyndene, som absolutt ødelegger et samfunn i det lange løp.

 

Så hvordan skulle vi få folk til å oppføre seg? "Du skal ikke slå" er jo tydligvis ikke nok å si, for det får ingen konsekvenser. Og, selv om det var politi som passet på, fortsatte folk å gjøre dumme ting. Hvordan kan vi forandre folks negative væremåte?

Hva om vi fikk dem til å tro at livet på jorden var midlertidig, en test? Du skal overleve her og ikke synde, for livet på jorden er midlertidig og du havner faktisk i HELVETE om du ikke oppfører deg!? God ide! Det vil skremme dem til å oppføre seg. Og sånn fikk vi religion. Tvungen etikk og moral i frykt for livet etterpå. Men mennene hadde jo fortsatt lyst til å finne på ting og drikke seg fulle på kveldene. Men nå ville kona ha dem til å hjelpe til i hulen, det ble stilt helt andre KRAV. Men de ville jo bare more seg og nå tror kvinnen hun kan VELGE hvem hun kan parre seg med og kaller DEG en lat drukkenbolt? Hell no. Kvinnen kan holde kjeft, føde barn og slutte mase. Best å ekskludere dem som likeverdige så mennene kan få regjere. De er nå faktisk enda bedre enn kvinnen, kvinnen kan gå å legge seg- med bena til værs, helst. Ti kvinne, du er dum og skal ikke tro du er noe. Det funket, for en stund.

 

Religiøse er ofte redd for de som ikke tror det samme som dem. Tror at de troløse er individer uten moral som kan når som helst synde uten frykt. Og de er redd for andre religioner som har en annen tilnærming enn de selv har. Frykt for alt som er annerledes, for du vet hva du har, ikke hva du får.

 

Men ihvertfall er vi ikke idag styrt av kjønn, vi er ikke helt dyr heller. Så det er mange kvinner i maktposisjoner, de er entrepenører, de er høyt betalte ledere og forskere og det er veldig mange kvinnelige prester. Kvinner er ikke bare i omsorgsyrker, slik de var i gamle dager, de er nå helt likestilt med sin mannlige motpart. Ha. Ha. Ha.

Men, vi jobber ihvertfall for at det skal bli sånn, i enkelte land. Land hvor religion viker for menneskerettigheter og ytringsfrihet.

 

Moralen står ikke for fall hos de troløse. Den stod for fall allerede før, mens og etter religioner oppstod.

Du kan ikke komme her og så at det er riktig å brenne, spesielt kvinner, som eksperimenterte med urter. Eller dra ned på ferie/korstog å drepe og plyndre andre som trodde noe annet. Utrydde alt som var annerledes, alle som våget tenke utenfor rammene av religion. Se seg selv som suveren og bedre enn alle andre, selv mens de syndet med begge hender, beskyttet av at de annerkjente Gud.

Vi syndet faktisk så mye en periode at helvetesfrykten virkelig økte. Svaret fra kirken var da, i panikk over den sviktende moralen blant sine tilhengere, å lage noe som het avlatsbrev. Om du var rik nok kunne du kjøpe et stykke papir som gjorde deg fri for alle dine synder, for en god slump penger, og starte på nytt. Jeg ville tro at om religion og frykten for helvete var det eneste som holdt deg i tømmene, kombinert med masse penger og ingen frykt for konsekvenser siden du nå bare kunne kjøpe deg fri fra den enset konsekvensen du var redd for, din sjel i helvete... At det må ha vært en prøvende periode for menneskeheten. Jeg vet ikke si noe om avlatsbrev gjaldt kvinner, men siden de ikke kunne tjene penger uten en mann og menn likte status quo- sannsynligvis ikke.

 

Men nå begynner vi å annerkjenne, i mange land, to kjønn som likeverdige. Det er en lang vei å gå, men vi har startet. Men plutselig da, to skritt frem og fem tilbake. Religion vil fortsatt ha faste kjønnsroller.

Kvinner, som tidligere var mye mer frie, får ikke lenger utdanning. Mulighet til å bevege seg ut av hjemmet uten følge av en mann. De får ikke bestemme over egen kropp. Blir de gravide, uansett omstendighetene, må de bære fram dette potensielle nye livet. For nytt liv er mer verdt enn dem. De risikerer å dø i prosessen, de risikerer å måtte ta seg av et uønsket barn uten ressurser og trygghet. Men ideen om et nytt liv er mer mer verdt enn kvinnen. Punktum. Og hvor kommer denne merkelige regresjonen for kvinner fra? Religion, selvfølgelig. Jo mer religøst et land blir jo mindre frihet til folket, spesielt for kvinner.

Som et pust ut for menneskeheten fra vi ble intelligente, til å trekke pusten inn igjen?

La oss ikke håpe det.

Del artikkel:

Relaterte artikler