Hanoi (Vietnam)

27.12.2016, 04:11

1 kommentar

Dag 1:
Vi ankommer Hanoi midt på dagen ca og det er en ganske fin by med en veldig fin elv midt i byen. Første dagen bruker vi på å utforske byen og gleder meg til å nyte 2 dager her. Vi får sett tempelet som ligger på en liten øy i denne eleven, vi så operaen også gikk vi videre å se St. Joseph´s Cathedral, som var så utrolig fin og vi gikk inn, men det var ikke lov til å ta bilder der inne dessverre. Da vi kom inn satt det ganske mange av befolkningen der og hadde gudstjeneste, de sang alle sammen og jeg fikk en ganske avslappet og fredfull følelse inni meg. Det kan ikke beskrives faktisk, det må oppleves. 
Jeg hadde bestilt billetter til water poppet show, noe du bare må gå på mens du er her så turen gikk videre dit. Det var veldig morsomt og bra gjort, og det varte i 45min ca, er veldig glad for at det ikke varte noe særlig lenger med tanken på at alt gikk på vitnamesisk så du forstod ikke så mye. 
Etter dette dro vi ut for å spise, også dro vi ut for å feste litt siden det var siste dagen til noen i gruppen. 

Dag 2:
Vi hadde allerede dagen før bestemt oss for at vi skulle opp å se på noen flere templer og ikke minst utsiden av der hvor Ho Chi Minh´s kropp ligger. Han var ikke der denne dagen fordi han var i Russland for å bli balmalisert, noe han ikke ønsket skulle skje etter hans død i 1969. Han ville bli kremert. Dagen etter skulle han være der og jeg ville veldig gjerne se han, men jeg trengte søvnen min og sov heller litt lenger før vi skulle videre til Laos. 
Gutta var ganske fyllesyke fra dagen før så det gikk litt tregt, men vi hadde det veldig morsomt uansett, og fikk sett det som er verdt å se her og etter at de hadde fått litt mat så følte de seg fort mye bedre og klare for å se mere av byen. 
Det er veldig mange scootere over alt og du må bare gå ut i gatene for å krysse de og satse på at de ikke kjører på deg. Jeg liker vitnamesere de er vennlige og prøver å hjelpe deg så godt det går, selvom engelsken ikke er helt på topp. Vietnam er veldig kjent for hvit kaffe, det er en slags hvit belegg nederst i koppen også er det sort kaffe oppå som du må blande sammen, jeg har selv ikke smakt på den siden jeg ikke drikker kaffe men alle de andre som drikker kaffe sier at den er helt fantastisk. 

Hanoi er en veldig fin by, du har egentlig alt på et sted føler jeg og det er lett å orientere seg rundt i gatene. Vietnam er et veldig fantastisk land som jeg syntes alle burde reise igjennom å oppleve. I morgen reiser vi med fly videre til Laos. Vi har snart tatt alle mulig fremkomstmidler som er mulig å ta. 

- Susanne  

Del artikkel: Del på X

Relaterte artikler