Første stopp: Bergen

25.06.2020, 22:28

Husbond var fortsatt litt redusert etter noen dagers matforgiftning, så vi tok det med ro i morges og kom ganske sent avgårde. Vi gjorde to stopp, McDonalds for middag og Vøringsfossen for ruslepause. Ellers små stopp for sjåførbytte.

På Vøringsfossen bikker utsiktsinstallasjonen bittelitt nedover, så husbond holdt seg godt fast der. Faktisk litt ubehagelig moro å kikke over kanten, altså. Har ikke vært der siden jeg var liten og da fikk vi sikkert bare beskjed om å holde oss fast i et tre eller noe, kan ikke huske plattformer ihvertfall.

På Nesbyen var det 33 grader, ellers lå det på rundt 30, så det var overraskende kaldt å gå ut av bilen vel fremme på Lone camping klokka 2130, det var bare 20 grader og rått, vi misunte ikke teltene akkurat da, var glad for at vi skulle rett inn i en leilighet.

Etter litt bæring av saker satt vi oss ute med kveldsmat. Underholdningen var helt gratis, mor har armene i kors FØR første plugg er stukket i jorda...

Alltid gøy å se på folk som skal slå opp telt eller legge til med båt.

Natta ble litt kort i varmen, men det spiller ingen rolle. Vi skal ikke kjøre bil og har jo bare ferie. Morgengym med fine veier å løpe på og denne campingen er ren idyll, sett fra andre siden av vannet. Varmt og vindstille. Hadde egentlig tenkt å ta et morgenbad, men det var så mange fuglefamilier rundt brygga at jeg lot dem være i fred.

Turen går til Bergen by med kollektivt. Mye sprit og våtservietter i sekken.

Oppover, oppover...

Fløibanen til toppen...

Over 30 grader og det er altfor mye sjokolade i melkesjokoladeisen....

Holdt foredrag for poden om Hanseatene og UNESCOS verdensarvliste...

Poden på sin side var mest imponert over antallet pizzaovner i muren på Bergenhus...

Etter Ruslerusle, Fløien, Egon, Bergenhus og Torgallmenningen er vi helt ferdig kokt og returnerte til Lone for en cowboystrekk.

Ingen orker å lage middag, så det blir Real. Personlig orker jeg sjelden mer enn en halv pose, men gutta er litt mer begeistret. I morgen vil jeg ha noe annet.

Vi vil gjerne bade i fjorden framfor andedammen og bestemmer oss for å kjøre til Gamlehaugen for en dukkert. Det viser seg at vi har glemt verktøyet til sykkelstativet hjemme (!!!) og må finne en CoopBygg eller noe for å kjøpe nytt... Måtte låne med førtiellve nøkler ut av butikken for å finne rett. 

Denne morgenen ville jeg opp på en topp og fant en sti oppover etter å ha blitt jaget vekk fra en gårdsvei jeg hadde tenkt å løpe gjennom, det tenkte derimot ikke fruen på gården. Bratt og varmt, men verdt strevet.

Etter morgenbad setter vi nesa mot Flåm.

Del artikkel:


Relaterte artikler