Hytte i Stryn og kajakk i Loen

29.06.2020, 18:49

1 kommentar

Vi hadde først tenkt å telte ved Loenvatnet et par dager, men værmeldingen anbefalte at vi gjorde om planen. Derfor reiser vi mot en hytte i Stryn. Cirka den siste som var igjen å bestille.

Uansett er turen mellom Flåm og Stryn som ett eneste langt postkort. En bitteliten fergetur inkludert. vi snakker fjorder, fjell, isbreer, daler, elver, kyr, geiter og sauer over en lav sko.

Vel fremme et par timer etter planen ankom vi et museum av ei hytte bygd på 70-tallet. Nydelig. Putter på en femmer for å få strøm Men seriøst, hytta er romslig og ren, har senger, kjøkken og bad. Og HOTELLSENGETØY!!! Blir ikke mye bedre. Og bildene på Airbnb har ikke pyntet på noe. En blid og trivelig kar tok oss imot og praten gikk helt til han mente at det var på tide at jeg begynte å lage middag til mannen min...Rettere sagt: sette på potetene.

Lurer på om disse har tenkt å stå der å raute ved hvert måltid? De spiser ikke fra hånda, men er skikkelig skravlete.

Pakker skift og mat og kjører den lille turen til Lovatnet etter frokost. Det blir padling idag. Strømmen i elva er sterk og det er flom i alle vassdrag, så vi starter godt unna elva og padler innover mot brearmen i det grønne vannet.

Kajakkene våre er av en stabil, åpen, ikke-senkbar type som er lettmanøvrert og enkel å håndtere. Man trenger heller ikke eskimorulle-kompetanse for å bruke dem. En ulempe er selvfølgelig at det lettere kommer vann oppi den. Etter bare 30 åretak havnet jeg i en liten hvirvel fra et elveutløp og fylte hele sittebrønnen med vann...Flaks at det var varmt i lufta og litt sol mellom skyene ettersom vi hadde valgt shorts framfor Goretex, dvs. shortsen har Goretex i baken, men når du sitter godt planta i en vanndam hjelper det lite. Det var likevel et par nydelige, meditative timer utpå der. Det beste er når vi stopper helt opp, legger vekk åra og bare lytter og tar inn stillheten eller betrakter og reflekterer over den voldsomme kraften i fossen oppe i fjellet. Gameren nyter også slike øyeblikk, det varmer selv en ravnemor som meg.

Det blir fryktelig mye pakking, lessing, vask og tørk av sånne aktiviteter, men vi må jo fylle tida med noe, så det er greit, litt koselig faktisk.

Etter å ha fått alt med i bilen og satt nesa mot hytta igjen, kom regnet.

Og når det er sagt våkner vi til et helt annet vær enn ventet idag... Alltid hyggelig å våkne til sol og jeg bevilget meg en sykkeltur til Oppstrynsvatnet før frokost og avreise.

Idag pakket vi litt om for å lette inn-og-utpakkingen av bilen. Det var verdt en ekstra halvtime. Vi lærer hele tiden...

Nå: Kristiansund!

Del artikkel:

Relaterte artikler