Fra kuling til bikini i Trondheim

03.07.2020, 17:05

4 kommentarer

Det blir å kjøre av og på en del ferger på turen, hittil har vi vært heldige med kort ventetid på alle ferger, men har skjønt at dette er et tema hos de som har dette som sin daglige reise. Særlig hvem som får kjøre først på og først av er viktig og jeg kjenner det rykker i togpendler-foten til husbond, han lider litt av det samme syndromet og lever seg lett inn i problemstillingen. Jeg skjønner ikke helt greia verken på toget eller ferga og øker ikke pulsen et bittelite hakk engang til tross for at noen smetter ut foran nesa vår.

Det ble derimot laaaange køer gjennom Trondheim, men ettersom været er litt såsomså er det ikke så farlig, vi hører på lydbok i bilen og har mat og drikke tilgjengelig. Forsåvidt ganske koselig (husk at det kommer fra en som ikke elsker å kjøre bil) og en kjøretur på 3,5 timer er jo for en svipptur å regne i denne forbindelse.

Vel framme på Storsand gård regner det kattunger og vi venter til kvelden med å gå en tur. Nesten så vi blåser av brygga og rusler opp til TrønderFord-treffet for å glane på gamle biler istedenfor. Der er pilsen jekka og grillen varm og vi er nærmeste nabo til Taunus og Mustang og alle kompisene, men Ford-folka hører vi ikke noe særlig til, de fester sivilisert. En av gutta har med seg sin gamle mor på 96 som må løftes inn og ut av den gamle bilen, hun storkoser seg på Ford-treff, nydelig.

Faktisk var det litt godt å gå inn i varmen og skru på TV for å følge sommerbilen minutt for minutt i sommerkulda. Jeg vurderer å ta på ullstillongs under joggebuksa.

Hadde blinket meg ut en odde som mål for morgenløpeturen, men noen hadde lagt ut såpestykker langs hele ruta, så jeg ga opp. Hadde ikke lyst på noe benbrudd akkurat idag.

Trondheim by! Husbond har vært her mye og er guide for dagen. Vi blinket oss ut parkeringsplass ved fortau for det gikk ikke så bra å kjøre inn i parkeringshus sist vi prøvde. Vi går ikke under verken 1.90 eller 2.10 for å si det sånn. Belive me, vi har prøvd.... Sola skinner og det blir italiensk til lunsj. Vi har lurt litt på hvor alle nordmenn ferierer for det har vært stille i overalt, men i Trondheim er det mye folk overalt og også endel turister hvis hjemland vi er frarådet å besøke. Måtte tenke meg om et lite øyeblikk før jeg sa ja til å fotografere tre amerikanske kompiser med deres eget kamera, sånn ære blitt. Vaskevaske....

Så var det faktisk strandvær da vi kom til Storsand igjen . Skulle tro vi hadde planlagt. Vi har altså hatt bruk for omtrent alle klærne våre på ett døgn. De fleste som bader er dog kortere enn 1,20 og en nordnorsk pappa mente høylytt at det var inni hællllvete sviiiinaktig kaldt. Hva jeg mener om badetemperaturen: Det han sa... 

Vi har gjort litt om på planen videre. Tanken var å overnatte på ei DNT-hytte, Stavassgården, men vi kontaktet heller huseier på Dønna og spurte om det er greit at vi kommer en dag tidligere. Det er ikke drømmen å måtte stoppe for bare en natt ettersom sjauejobben ut og inn av bilen er den samme uansett. Heldigvis var det greit hvis vi kom litt utpå kvelden og det gjør vi jo. For det blir en lang biløkt og dessuten ferge over, den går ikke hvert kvarter heller.

Været er upåklagelig og selv om det kan virke bortkastet å kjøre bil en hel dag i sommersol er det å foretrekke framfor regn. Ettersom vi har ferie har vi heller ikke tenkt på at det er søndag, ingen åpne matbutikker og dessuten redusert fergevirksomhet. Skal vel gå det også.

Del artikkel:


Relaterte artikler