Bonusdøgn på Dønna

05.07.2020, 14:07

Mellom Trondheim og Dønna kjører vi i timesvis på svingete og smale veier, selvfølgelig kjører vi ikke Sverige. Vanligvis kjører jeg fortere enn husbond, husker ikke om det sto 70 eller 80 på sist skilt. På denne turen har jeg til tross for det ikke noe imot å bare ligge bak alle bobilene, vi har mye oppakning og disse veiene egner seg ikke til forbikjøring uansett. En spirrevipp med mye motor og lav bil prøver seg, men gir opp, vi blir en lang bilslange som stopper på de samme stedene, sier hei, spiser en brødskive og kjører videre. Ingen skal av gjennom Trøndelag...

Vi passerer både Nord-Norge porten og Helgelandsbrua før vi er siste bil ombord på ferga over til Dønna, med Dønnamannens profil i horisonten.

Så er det bare å benke seg i kveldssola...

Vi har gjort en byttehandel med huseier, vi får en natt gratis, han får lov å begynne å bygge garasje på tomta på tirsdag mens vi er her. Så det blir altså et par håndverkere her. Kan ikke være verre enn kantklippere, hekksakser, gressklippere, motorsager og høytrykksspylere en vanlig lørdag hjemme i Ås. Vi har uansett ikke tenkt å sitte her og se på dem.

Lurte på ei litta fisk til kveldsmat. Fisking er meditativt helt til dette skjer:

Det viser seg at husbond er en adskillig bedre fisker enn meg så det ble fersk kveldsmat på oss. Han tok med seg ei fiskevekt med max på 2 kg. Til Nord-norge. Derfor aner vi ikke hvor mye den veide, fisken.

36 måker satt pent og stille rundt oss og ventet mens vi sløyde og fileterte (eller massakrerte) torskeliket. De fikk restene og fulgte meg og fiskefiletene deretter hele veien opp til huset for å passe på at jeg kom trygt hjem. Snillt gjort, da.

Airbnb er jo så mangt og vi har hittil ingen dårlige erfaringer med det. Det man må huske på er at ofte bor man et sted hvor eier selv også bor eller ferierer. Så jeg mener man får tåle at det ikke ser ut som julaften så lenge det er rent og ellers fyller beskrivelsen. Dette huset er ren sjarm og har til og med egen brygge for bad og fiske. Gull. Ville ikke byttet det ut med det stiligste femstjerners hotell. Selv om jeg må legge på sengetøy sjæl.

Formiddagens aktivitet ble nærpadling før vi prøvde å fiske en middag. Det blir kylling idag. 

Kjekspause i rolig farvann.

Vår verden denne uka. Huset, brygga, naustet og havet. Det er såååå fint her.

I morgen vil vi gjerne opp der:

Fiske litt (bokstavelig talt) før leggetid. Denne her hadde ikke lært at han ikke skulle spise oransje småfisk, så jeg gav ham en sjanse til. Hadde ikke blitt mett uansett. Det er en 22 grams sluk... Jeg releaser gjerne fisk før jeg knekker nakken på den eller slår den i panna...lyden...

Vi planlegger etter været og er spent på hva morgendagen kan bringe.

Del artikkel:

Relaterte artikler