Våre siste dager i Nord-Norge

08.07.2020, 07:46

Våkner av garasjehåndverkere og husker at vi har en del rydding å gjøre etter baderomsepisoden igår. Håper ting har tørket. Skjønner at det er på tide å stå opp, ellers sliter jeg litt med å skille 0500 fra 0700 her.

Går ned på brygga og ser at også denne dagen kommer til å by på litt sol og litt annet. Pga. en god, gammeldags tredagers halsvondt med litt slækk form har jeg ikke trent de siste morgener. Satser på å være i form til det i morgen igjen. I mellomtiden sitter jeg her sammen med rådyr, oter, hare, fisk og fugl og drikker kaffe av den nydelige camping-kan-ikke-knuse-koppen min. 

Det ble en ikke så rolig padletur i litt mye sjø. Det er forøvrig ikke så kaldt som det ser ut ihht. påkledningen.

Etter hvert var kajakken og buksa mi ganske fulle av vann...

Rolig mellom øyene.

Skvalpesjø utpå.

Turistløypa i ettermiddag:

Heidis Sjokladedrøm, en nydelig, hjemmekoselig  kafè og sjokoladefabrikk hvor du må ta av deg på bena for å komme inn. Terassen er magisk. Selvfølgelig går man ikke derfra uten en pose sjokolade.

På Dønnesfjellstua serverer de god mat av lokale råvarer og hjemmebakte kaker OG den f.i.n.e.s.t.e. utsikten. Lovund og Træna i det fjerne.

Dønna kirke er et mausoleum for godseierens familie, det best bevarte i Norge, 22 kister står der inne. Det er ikke lov å gå inn i kirken uten guide, så vi får nøye oss med utsiden.

Resten av kvelden har jeg tenkt å forårsake minst mulig skade, kanskje begynne å lese en av de tre-3!!! bøkene jeg har med meg? Eller ikke. Vi benker oss med pizza og Amundsen-filmen på PC istedet. Her er det ikke verken DAB eller TV-signaler (ikke drikkevann heller, forresten) kun 4G.

Og hva vil denne siste hele dagen på Dønna bringe?

Det var så fint vær at vi tok en sykkeltur. I løpet av akkurat den timen vi var ute fikk vi med oss alt regnet som skulle komme idag. 

Klissklass vått, men digg å komme seg litt ut på sykkel. 

Etterpå hadde vi (les: jeg) lyst på en liten fjelltur, men ventet til været ble fint. Så bar det opp på Åkvikfjellet i nydelig, varmt sommervær.

Lettgått fjellterreng, men jeg fikk litt plutselig hoppeangst (visste ikke at det fantes, kanskje?) ved noen av sprekkene. 

Poden lurte på om jeg kunne kjøpe med noe snacks på butikken... Snacks skal bli. Ferie er jo ja-tid. Det blir godt til filmen ikveld.

Nå blir det middag og litt pakking, vi har dratt ut absolutt alt og strødd det rundt i huset. Husker at pappa pleide å si: Du strør så fælt! Det hadde han antagelig rett i, ihvertfall skjønner jeg hva han mente. Ser ut akkurat som hjemme til hverdags egentlig. 

Vi håper å komme oss avgårde med halvtolvferga i morgen, men har altså en jobb å gjøre først...

Del artikkel:

Relaterte artikler