Bergtatt av Trøndelagskysten

10.07.2020, 11:15

Vi gleder oss til resten av ferien, men denne utsikten er litt vanskelig å forlate- i solskinn. Huset er litt renere enn da vi kom som seg hør og bør og bilen er pakket i rekordfart for å rekke ferga. Bestemors gamle Enga-hus med brygge i Sandstrakveien er et godt sted å ha ferie og vi har lyst til å komme tilbake hit- en gang.

Vi rakk ferga til Sandnessjøen OG det var plass til oss, det var ingen selvfølge. Svele med brunost hadde de også.

Vi har nok en gang gjort om litt på planen og drar tilbake til Trøndelag. Ikke fordi været skulle bli spesielt bra, men vi hadde sååå lyst til å bo litt mer i rorbu. Det betyr 9 timer på veien og selvfølgelig veikromat underveis. Poden ønsket seg en elgburger med trollkrem, måtte nøye seg med kjøttkaker. Syns egentlig at veikromat har litt ufortjent dårlig rykte. Det er jo bare helt vanlig, norsk middagsmat i rause porsjoner. Ikke er det særlig dyrt heller og det er bedre enn pølse.

De kjørte langt og lengre enn langt og snirklet seg ut til Bessaker ved kysten vest for Steinkjer. Fantastisk sted. Det er slett ikke mindre vakkert her enn lengre nord. Og den siste timen var en fantastisk strekning. Vi rakk matbutikken klokka 1858 for å handle kveldsmat og frokost, den stengte 1900. Lykken står den kjekke bi. Vel framme fant vi en kar i et verksted og lurte på om han visste hvor vi kunne sjekke inn. Jo, da hadde vi kommet rett... Bare å finne bu nummer 2, nøkkelen står i døra, velkommen!. Jeg valser inn i bu nummer 2 hvor nøkkelen står i døra- og der bor det noen. Mat i kjøleskapet og skitne håndklær på badet. Tenker at det var flaks at de ikke var hjemme samtidig som jeg elsker den tilliten vi har til hverandre i dette landet, åpne dører, nøkkel i døra eller nøkkel i postkassa, betal når dere drar. Uansett spurte jeg verkstedmannen pent om de hadde glemt å vaske ut, kanskje? Gikk du inn i DEN nummer 2, hahahaha! Nei, dere skal i den der borte... Så nå skal vi sitte her og se på båter som kommer og går i kveldssola og planlegge morgendagen.

Moderne og tradisjonelle fiskefartøy om hverandre.

Klokka 2230

Vil ha sånn utsikt fra senga hjemme også. Før jeg la meg satt jeg lenge og så på ei dame som fisket med snella oppned. Riktig artig var det. Lurte på om jeg skulle gå ut og fortelle henne det, men ingen liker en bedreviter, så jeg lot være.

Går ut med søpla og innser at det er mange feriedager siden jeg brydde meg om hvordan jeg ser ut. Valser inn på kroa i slippers, ullsokker og joggebukse for å sjekke om vi kan spise der i morgen. 

Formen er stigende igjen, så idag var det krefter til ei litta topptur før frokost. Yr sier at det regner, det er jeg ikke enig i, det er faktisk ganske deilig vær. Tilsynelatende enkelt terreng, men farlige stup her og der.

Etter å ha mista stien på vei ned igjen måtte jeg bruke sløyehuset til skovask. Gjennom multer, blåbær, einer og myr ralla jeg og oppå fineste lav og mose, beklager det. Prøver å minne folka mine om sporløs ferdsel, velvel... Nydelig tur uansett!

Så skal vi se hva vi kan finne på idag!

Del artikkel:

Relaterte artikler