Utro med Slumperova

11.07.2020, 14:41

Ettersom dette var en mer impulsiv stopp ble det også en mer impulsiv sightseeing idag. Vi startet med å kjøre til Roan. Det blåste bra på stien til Slumperova, men ikke fra riktig retning, så det ble ikke noe kystgeysir på oss.

Vannspruten skulle stått 20 meter opp fra dette svaberget. Hadde den gjort det, så hadde vi nok ikke stått her #uvær....

Her kommer husbond glad og fornøyd fra Utro (en klynge gamle trehus, Poden gadd ikke gå ut av bilen engang): 

Etter en hamburgertallerken til tonene av Zorba the Greek på stedets bar så var det videre til Jettegryta. Treet vokser i grytas bunn. 

Vel oppe (i bunnen) hørtes vindmøllene overraskende godt og himmelen åpnet seg. Vi hadde tenkt oss innom Møllerstua i vindparken, men bommen var stengt... Alle var enige om at det uansett var en fin dag på tur!

Innom kafè-bibliotek-fiske-leke-garn-troll-matbutikken for å pante flasker, burde jo skjønt at panteautomaten var plassert i stearinlys-avdelingen, men jeg brukte altså litt tid på å finne den.

Til ettermiddagskaffen fikk vi underholdning igjen, en ødelagt seilbåt som bare kunne bakke og en håndverker med spikerpistol uten HMS-opplæring (sitter klar med tang og bandasje i tilfelle han bommer på trevirket). Vi er enkle å glede...

Og hva spiser man på kroa i et lite fiskevær med bukta full av makrell, torsk og sei? ELG! I burgerformat. Det viser seg at kokken ikke bare er fisker, men også jeger og har skutt elgen sjæl. Så ble det elgburger med trollkrem på poden. Minner ikke så rent lite om den burgern vi spiste før idag, bare at det er elg og tyttebær altså. God.

Husbond ble med opp på fjellet før frokost idag, det ble en våt og vindig affære.

Det været her fikk vi i hodet på vei ned.

Og med dette forlater vi Trøndelag.

Del artikkel:


Relaterte artikler