Til Dovre faller

12.07.2020, 17:23

Visste du at det nesten ikke er bensinstasjoner eller søndagsåpne butikker mellom Bessaker og Hjerkinn? En femtimers reise med typ 1 bensinstasjon før Oppdal. Det betyr at mor må sitte uten plass til bena fra Oppdal ettersom det er søndag og vi skal bo i Hjerkinn. Og i Hjerkinn får du kjøpt nada på søndager. Men mødre trenger jo heller ikke plass til bena, det er en kjent sak, null stress.

Framme på campingen konstaterer vi nok en gang at campingplasser ikke er til å bli klok på. Ingen er like, ingen tilbyr det samme og ingen koster det samme, men de har en ting felles: Dårlige eller manglende nettsider med ufullstendig informasjon. Slik at du aldri helt vet hva du kommer til. Akkurat denne plassen f.eks. har ikke noe felles kjøkken, surprise! Men her tok de faktisk imot forhåndsbestilling på teltplass med strøm, det er ikke noen selvfølge.

Regnet pøser ned når vi svinger inn og jeg gruer meg til å sette opp telt i regnvær, men når jeg går ut av bilen skinner sola og teltet kommer opp på få minutter i tilfelle nye byger.

Og så er det bare å begynne å lage kaos. Klær til tørk, mat, klær, sko, duppeditter, soveplasser, ledninger og andre greier fanden og hans oldemor er avhengig av fyller raskt opp et 8-mannstelt til det knapt er plass til å tråkke på gulvet. Det gjør vondt i sjela, men jeg trøster meg med at vi ikke bruker særlig mye lengre tid på å pakke ned uansett hvordan det ser ut og for et par netter i slengen går det ganske greit. Gutta skjønner ikke hva jeg snakker om engang. Hovedfokus med telting er å holde varmen. Husbond kom fra bilen og har på seg kortermet skjorte på bildet, det tok ikke mange minutter før vi var iført tre lag ull her oppe på høyfjellet.

Her er det som sagt ikke noe felleskjøkken (men jeg var velkommen inn på kjøkkenet til familien som driver stedet) så da drar vi fram eget kjøkken. Det har sine begrensninger, men maten blir god!

Grillmat med utsikt, her er det fjell på alle kanter, en skikkelig høyfjellscamp.

Du vet den følelsen når du våkner god og varm i soveposen og vet at det er iskaldt utafor?

En liten trimtur før frokost får kroppen igang igjen, merker at formen ikke er helt i boks ennå, desto viktigere å få igang blodsirkulasjonen. Passerte Hjerkinn stasjon, den er jo veldig fin. Slumpet visst til å krysse sporet også, det er jo ikke lov, men det skiltet står bare på den ene siden...

Tar en kaffe og følger med på et ungt par garva teltere som pakker sammen masse bittesmå pakker med utstyr. Til og med hunden deres er kompakt. Vi kan vel snart titulere oss garva teltere også, men mer sånn more is more når det gjelder utstyr. Apropos telt. Èn faktor har bidratt til at vi har brukt telt mindre enn planlagt: Allergi. Telt settes vanligvis opp på gress og for en som er meget allergisk er det selvfølgelig ikke bra å sove i det miljøet. Stakkars poden! Ikke en del av planen.

Turen til Viewpoint Snøhetta idag foregikk på sykkel, den siste biten måtte vi legge igjen syklene for det er ikke lov å sykle opp på Tverrfjellet.

Noen leker seg med fly.

Snøhetta. En annen gang skal man kanskje gå opp?

Trille ned igjen...

Etterpå ned til Dombås og Lågen for lunsj (lefse og kaffe, da).

En sving av Lågen:

Ikveld blir det mer grilling og en film på PCn. Igår så vi 1917 til langt på natt. 

Poden spurte pent om vi kunne sove på hytte de siste to turnettene og selv om planen var telt tror jeg at vi skal ordne en fin, liten overraskelse til ham (og oss). Det er nemlig ingen hytter å oppdrive i det området vi skal til...

Del artikkel:


Relaterte artikler