Hvilken er egentlig Gjendineggen?

14.07.2020, 09:45

Vi starter avreisedagen med dette:

Pøsregn og skyer helt ned på bakken. Og det slutter ikke å regne heller, hjelper ikke å vente. Det blir pakking av 15 m² vått telt. Funderer på hvordan innerteltet kan demonteres først for at ikke ALT vi eier skal bli klissklass. Det skal gå. Eller ikke. Vet ikke om jeg orker å gå ut av den varme soveposen engang, forblir en larve en stund til. Poden slipper allergien idag ihvertfall.

Egentlig skulle vi telte også på neste stopp. Sååå glad for at poden gjorde om den planen for oss. En ting er å demontere vått telt, en annen ting er å sette det opp igjen, fortsatt i regn. Vi har stått, gått og sovet i de samme klærne i flere dager. Nå reiser vi videre. Til Radisson Blu Beitostølen. Tenker at det blir en fin avslutning på turen. Bare det at all bagasjen er pakket for telt- og hytteopphold, ikke hotell. For at vi skal slippe å bære hele bilen inn på hotellrommet må vi pakke om. Ligger litt mer i larveposen og tenker litt på det.

Poden er så strålende fornøyd med overraskelsen som gutt 14, midlertidig uten synlig følelsesregister og meddelelsesevne, kan bli. Hotell... Det er greier for en som ikke husker annet enn at sommerferien tilbringes barbeint i Hellas i en lysegult hus med tilhørende strandområde og gyros-luke nede på hjørnet. Et sted hvor man ikke ville finne på å GÅ på fjelltur, bare kjøre bil til toppen.

Grunnen til at han i det hele tatt er med på denne turen er at vi har tvunget ham. Han ville nok helst bare vært hjemme, men mora syns han trengte en gaming-pause. Det er kanskje siste gang jeg får ham med i det hele tatt så jeg koser meg med at han er her selv om han for det meste har nesa i mobilskjermen. Han lurte aller mest på om hotellet hadde frokost... 

Vi kjører og kjører...

Er det lov å si at det var helt nydelig å kunne legge seg i en ferdig oppredd seng og slippe å legge på sengetøy eller blåse opp madrasser? Og ta seg en dusj uten å måtte skaffe en tikrone først? 

Etter en pizza i hotellbaren: Iskrem og lydbok. Så begynner det å pøse ned igjen... Poden sovner og sover hele kvelden og natta. 14 timer faktisk. Med alle klærne på. Når han våkner har han både språk og apetitt. Verdt hele hotelloppholdet. Lurer litt på om det var riktig å drasse ham med på denne reisen. Konkluderer med at det var det absolutt.

Det skulle slutte å regne klokka 8. Det var feil, det begynte å regne IGJEN klokka 8 (i 8 grader), akkurat da jeg var på vei opp heistrasèen. Det fine med det er at det meste av gjennomsnittlig østlandsvær resten av sommeren vil fremstå som hvilket som helst sydenland i sammenlikning.

Flott at de bygger joggeløype her, men forventer de at vi skal løpe så fort at vi trenger doserte svinger?

​​​​​​

Etter uker med frysetørret grøt eller grøt fra pose gjorde det seg med en skikkelig hotellfrokost!

Resten av dagen ble ren norgesreklame. Etter å ha vært i begge sportsbutikkene i Beitostølen for å lære hvordan jeg kan stramme hetten på jakken min (kjøpte den rett før avreise og har lurt på det hele ferien) og kjøpt et par absolutt nødvendige sko til husbond dro vi på utflukt.

Gjendesheim ved Gjendeosen:

Besseggen opp til venstre.

Memurubu.

Gjendebu innerst til høyre i bildet. Været skifter hele tiden.

Neste gang jeg kommer er det for å gå innover eller oppover, som forrige gang jeg var her. Idag nøyde vi oss med båttur.

Resten av kvelden blir det bare kos mens vi fortsetter å lure på om Peers Gjendineggen var Besseggen eller Knutshøe...?

Del artikkel:


Relaterte artikler