Norgesferie 2020 oppsummert

16.07.2020, 08:49

2 kommentarer

Starter dagen med fjelltur som seg hør og bør. Masse fine, lettgåtte/-løpte turer her oppe. Jeg valgte ikke en av de...Er åpenbart ikke så flink til å holde meg på stier.

DNT was here:

Fulgte heistrasèen helt til toppen...

...og litt til.

Beitostølen fra oven.

Tok feil sko, disse blir aldri seg selv igjen og renholderne på hotellet må jobbe overtid med gulvvask idag.

Siste reisedag er det altså 20 grader og sol. Det er to uker siden sist. Vi drar på oss shorts og kikker på alle klærne vi har hatt med, men ikke brukt, vi hadde ærlig håpet på noen flere dager i kort. Sånn er det på norgesferie, en må ha med klær og utstyr til alle værforhold og -varighet. Vi kunne fått tre uker i ull og dun, vi kunne fått tre uker i shorts. Vi har hatt bruk for både kort og langt, tykt og tynt, men mest tykt og langt.

Optimisten i meg tok med to sett badetøy. Det ene av de to badene jeg tok gjorde jeg i undertøy.

Den samme optimisten tok også med litt snau mengde undertøy "Det er jo så lett å skylle opp underveis". Jepp, ingen sak å skylle opp, større problem å tørke. En boxershorts kunne bruke 2-3 døgn på å bli tørr. Det viste seg å ikke bli noe problem ettersom vi nesten ikke skiftet klær (med unntak at de siste to døgn hvor vi gikk bananas i rene klær). Dessuten fikk vi vasket alle klær på Dønna, midt i ferien, helt til vaskemaskinen gikk i stykker. 

Vi kjøpte en fancy myggjagemaskin til turen. Den har vi flyttet rundt i bilen ved hver pakking, men overhodet ikke brukt. Mygg har ikke vært noe stort problem, men ifølge lokale var det flaks. Det skulle vært både klegg og mygg i hopetall. Vi har heller ikke brukt fiskehattene med myggnett, dro hetta rundt hodet og viftet bort knotten heller... Vandrestavene har ligget på taket hele ferien, vi glemte dem på alle turene. 

Det mest ubrukelige vi har hatt med er likevel kanskje vannflasker. Vannflasker til tur som rommer en liter. Vannflasker til syklene fordi de førstnevnte ikke passer til sykler. Vannflasker til bilen (0,6 liter Imsdal) fordi ingen av de ovennevnte passer til flaskeholderne i bilen. I tillegg en 15-liters vanndunk til camping, sånn i tilfelle. De eneste vi trengte var de Imsdal-flaskene. Altså har vi fraktet ca. 10 liter luft med plast rundt gjennom landet til ingen nytte.

Vi har også fraktet tilsammen 6 papirbøker som ingen har åpnet, likeledes med solkremen.

Noen ting har vi satt enorm pris på: Luftmadrasser til telting, mobiltelefoner (lydbøker, kart, film, musikk, kommunikasjon, kamera selvfølgelig) med ørepropper og nødladere, ulltøy, dunjakker og gode Gore-tex klær og -sko. Sykler og kajakker. Og røykvarsler. Dvs. vi syns det var en god idè med røykvarsler, men røykvarsleren likte ikke varmen fra teltvarmeovnen, så vi måtte ta ut batteriene. 

Gorillateip kan også redde en del situasjoner. Når mor snubler over håndtaket til oppbaskbaljen så det brekker. Når mor må skli seg ned en steinskrent og skraper flere hull i Gore-tex buksa fra Norrøna. Når glidelåshemper på litt for fulle bager brekker og nye, provisoriske må lages. Gorillateip funket ikke så bra på Iphone-glasset til husbond som gikk i bakken nest siste feriedag. Heller ikke på de kule sneakersene til poden som gikk i stykker dag to i ferien.

Det smarteste vi gjorde var uansett å pakke alt i små, fargekodede enheter. Alt hadde en plass, en pose eller bag og en farge. Og det var aldri greit å legge noe et annet sted uten å ta det opp i familieråd. Uten dette hadde vi antagelig brukt mesteparten av ferien på å lete etter ting og krangle om det og dessuten lure på hvordan det skulle pakkes ved hver eneste avreise.

Turen var helt topp! Nå skal vi ha ferie før jobben kaller igjen. Hjemme i rundt 20 grader. I shorts.

Rorbua i Kristiansund, stedet vi aller helst vil tilbake til.

Del artikkel:


Relaterte artikler