Miniferie på Mule Varde

06.08.2020, 18:09

2 kommentarer

Poden og jeg startet en ny tradisjon i fjor sommer; vi tar litt ferie sammen, bare vi to. I fjor gikk vi til Gaustatoppen og SUPet på Tinnsjø, i år bestilte jeg noen dager på Mule Varde og tok med kajakker. Mule Varde er altså et sted, ikke et hus, men DNT leier ut en kystledhytte nede ved vannet på den fine eiendommen i Porsgrunn. Det så fint ut på bildene og på magisk vis var det ledig noen dager som samsvarte med fin værmelding for området. 

Etter å ha hentet nøkkelen hos DNT i Skien sentrum bar vi kajakker, mat, klær og utstyr ned til hytta og låste oss inn. Det hadde det regnet et døgn og alt var litt sleipt og grått, vått gress på trappa etter gressklipperen, brunsnegler i fleng.

Hytta var romslig og delvis renovert, vi hadde selvfølgelig hele for oss selv, der går grensen selv for meg. Poden registrerte raskt at badet inklusive WC var på utsiden av huset, det rykket litt i luksusdyret der, det var trangt og uten vindu, for trangt til å skifte klær mente han, men skitt, la gå.

Kjøkkenet var godt utstyrt og stua var fin nok. Ganske rent var det også. Eller...maur...DNT-jenta sa noe om maur...javisst var det maur. På hemsen med alle sengeplassene og i vinduskarmene var det en del maur. Og lukten...huset luktet som en blanding av mormors gamle leilighet i ettervernsgården i Ullevålsveien og den lille plankehytta bygget under krigen- i Enebakks dype skoger. Luktet som om det ikke hadde bodd folk der på lenge. Til tross for at utelekalenderen viste utleid hele juli og august. Den lukten betyr bare èn ting: gammelt hus, sopp og råte. Den overraskende store, sjarmerende hytta skriker etter nytt trevirke og nye vinduer. Til tross for beliggenheten ved brygge, strand og sol ligger hytta for det meste i skyggen pga. flotte, enorme trær, en park verdig. Den tørker mao. aldri og er konstant fuktig både ute og inne. Jeg tenkte det ville bedre seg med litt lufting og matlaging og satte opp dører og vinduer. Og følte umiddelbart på at huset ligger midt i et populært, kommunalt friluftsområde og derfor sitter det plutselig et par mennesker på benken utenfor kjøkkenvinduet. Hvis jeg lukker vinduet nå sitter håret deres fast...

Poden bestemte seg raskt for å sove på sofaen istedet for på hemsen sammen med mævvern.

Til tross for at hemsen er tørrere og nyere syns jeg egentlig det var en god idè og dro en madrass ned på stuegulvet i den romslige stua. Koselig det. Deretter satte vi en sjokoladekakerøre i ovnen og lagde elgkarbonader med trollkrem og potetmos til middag. Hæ, pleier du ikke ha trollkrem på elgkarbonader?

Vi oppdaget snart at hytta er så skeiv at det er vanskelig å gå rett, kan ikke helle for mye i glasset for da renner det over på den ene siden. Sjekk sokkelen på kjøkkeninnredningen:

Uansett, det sluttet å regne og i sola ser alt bedre ut.

Film og snop hører med når poden og jeg er på tur.

Det ble en veldig hyggelig kveld ♥

Rolig frokost med egg og bacon før utflukt til Porsgrunn... 

Historisk hage:

Havnelangs:

Innom for lunsj som skulle være gresk salat. Den kokken trenger et studieopphold i Hellas, for det var ingenting i den salaten som nærmet seg gresk. Men den var raus ihvertfall:

Selvfølgelig måtte vi kikke litt nærmere på hvordan porselensfabrikken fungerer...

Etterpå lufte seg litt

Tacotorsdag.

Kveldsfilmen idag ble "Flukten fra Pretoria". Poden er god til å velge film. Veldig rart å se Harry Potter i en annen rolle, men den var spennende nok, anbefales, sann historie.

Våkner like ute av vater som huset og skjener en gåtur. Et lite morgenbad i Eidangerfjorden og en stille stund på svaberget ble det også. Hodet kommer gradvis på plass.

Idag går turen til Stavern:

For en deilig dag, 24 grader og stille og fint. Ikke mye smittefare her, nesten ikke folk. God softis ble det også.

Ei litta padletur og et bad kan man like to dager på rad 😎

Jeg liker å rydde og fikse litt så det skal se fint ut etter oss når vi leier steder. I skapet sto det to store, åpne poser med nøtter og siden det er så mye maur her kastet jeg dem. Åpnet mat har ikke noe i utleiehytter å gjøre. Det sto også en del annet der: 

Babymat OG graviditetstest? Jammen er DNT- hytter utstyrt med mye rart. Men det står tydelig på skapet at mat ikke skal settes igjen i hytta, så jeg hadde ikke så dårlig samvittighet for de nøttene. Helt til jeg rett etterpå fikk en SMS om at noen hadde glemt igjen disse sakene og lurte på om de kunne få dem tilbake. Det forklarer jo mye. De skal få det tilbake, minus nøtter. Mulig det er den rosa dingsen som er viktigst...

Grilling på planen. Vi har spredt oss godt utover på friområdet her og grillen står midt på stien forbi huset, men what to do når du bor i en offentlig park?

Idag, lørdag, er det avreise og vi takker for oss på Mule Varde. Huset er ikke for sarte sjeler eller skjøre kropper, trappa opp til sengene er mer som en stige og lukten blir ikke borte selv om du lufter aldri så mye eller steker masse sjokoladekake. 

Men likevel: Pluss for utstyr (alt fra grillkull til tørkestativ og Mixmaster), kjøkkenet, spiseplasser, generell sjarme og selvfølgelig beliggenheten.

Takk for oss.

Del artikkel: Del på X


Relaterte artikler