Oktobertur i påskevær!

15.10.2020, 19:49

Skulle du sett! Formen er stigende og bortsett fra at jeg fortsatt får gjøre ingenting med venstre arm var det ingen ting i veien for å ta seg ei litta fjelltur, tenkte husbond og jeg. Rent fysisk har jeg vært i bedre form, men skal saktens klare å traske å gå noen timer og nyte det.

Det har vært viktig for meg å komme meg ut i verden, bort fra hus, stue og sofa som føles litt som fengsel (er jeg sikker på) når en MÅ være der. Det kan jo ellers være en fristende tanke innimellom å kunne tilbringe så mye tid du bare vil på sofaen uten dårlig samvittighet. Det ække gøy. DagTV er veldig oppskrytt og tilslutt føler du at radiostemmene du hører hele dagen er dine eneste venner.

Teltsesongen er over for vår del, selv om det hadde gått helt fint å telte nå, rent værmessig, så blir det upraktisk med en arm som ikke kan belastes. Derfor fant vi heller en ledig hytte på Haglebu. Snirkler oss opp gjennom rushen rundt Drammen og konstaterer at Haglebuhytta er ett hakk opp i standard i forhold til det vi er vant til. Til tross for at hytta ikke har innlagt vann... Kan til og med tenke seg om uten å gå ut. Servicehuset er splitter nytt og gir SPA-følelse med dempet musikk og freshe omgivelser. Null stress. Vi har tilogmed fått dusjpenger i adgangskortet uten å be om det.

Vi slår oss ned i sofaen og skrur på TV faktisk

På en eller annen måte er vi alltid trøtte når vi har kjørt noen timer uansett tidspunkt, så det blir tidlig kvelden. Sover helt OK dårlig, akkurat som hjemme. Sove dårlig er jo det nye sove godt. Get used to it, liksom.

Våkner til det været som er meldt og kler oss ganske godt, det blir kaldt i høyden og Høgevarde ligger 300 meter over snøgrensa for området så vi ser for oss at det kan bli en litt strevsom tur, men planlegger å snu om det blir for vrient. Etter starten ved Tempelseter tar det ikke lang tid før sola stråler og vi må kle av oss. Mine helt nye HanWag støvler får kjørt seg på denne turen...Forøvrig bare tullinger som legger ut på så lang fjelltur med splitter nye støvler. 

Turen er lengre enn beskrevet på UT.no. Det er også mer snø enn antatt.

Det er heller ikke mulig å følge noen sti pga. snø og det er myr, bekker og vått overalt.

Snødekket ble seriøst på ca. 1150 meter.

Men for et vær, for en tur og for en dag!

Turen:

Fra Tempelseter, helt opp og tilbake igjen: 14 km og 550 høydemeter. Effektiv gåtid: 4:30. Vi startet ca. klokka 12 og var akkurat tilbake i bilen (som hadde stått ulåst hele dagen!) til solnedgang. Det var tungt, jeg var usedvanlig tom for krefter på et tidspunkt, men en lang pause med brødskiver, snop og kakao gjorde susen. Stedvis myr, bekk og snø til langt over støvleskaftet. Splitter nye støvler oppførte seg som gode, gamle venner (puh....). Rehabilitering på sitt beste. Vi tror ikke det blir mulig å gå flere turer til denne toppen i år, værskifte fra i morgen med vind og etter hvert snø.

Del artikkel:


Relaterte artikler