Alenetur med telt

13.05.2021, 08:11

I Østmarka (min barndoms skog) er det veldig mange steder det går an å campe. Personlig foretrekker jeg å campe ved et vann eller ved en topp, denne gangen ble det et vann. Molo har ikke sovet i telt før og vi har helt nytt telt som jeg ikke har satt opp før, så det skal bli spennende.

Etter en fin tur, ikke altfor langt unna sivilisasjonen (tenk om vi må kapitulere midt på natten...) fant vi en super leirplass. Teltet var superenkelt å sette opp, null stress. Veier 2 kg. og har fint plass til to voksne og liten hund pluss utstyr. Nice.

Ettersom klokka er 20 allerede blir det fort kaldt når sola forsvinner, det kommer til å bli kuldegrader i natt, så vi samler ved, fyrer et bål, nyter utsikten og litt sjokolade, samler ved, samler ved og samler ved. Til klokka er 2230. Det er noe fredfullt over å bare surre rundt og lete etter brennbart og sitte og se inn i flammene.

Innimellom ble det litt oppstyr på svaberget når Molo oppdaget ender, gjess og andre dyr eller lyder. Mye nytt. Det toppet seg da noen begynte å spille gitar et sted i skogen, for det hørtes så veldig godt.

Kveldsstell og kveldstur, ja faktisk kveldstur for Molo gjør ikke fra seg der hvor han "bor".

Innesperret i et lite telt uten vindu og med masse lyder utenfor (rev, ekorn, ugle, gås og andre fugler kjente jeg ihvertfall igjen i løpet av natten) så måtte jeg stappe Molo ned i soveposen min for at vi skulle få sove. Det ble soning. Jeg var litt usikker på det. Vi slapp å pakke sammen og finne bilen midt på natta. Enda mer glad for valg av sovepose, den har bredde til å romme en blindpassasjer.

Hunder får tydeligvis også telttryne.

Ostesmørbrød til frokost, blikkstille vann og iskaldt.

Har på den tykke dunjakka, ullstillongs og det hele. Molo fryser, jeg tok ikke med dekken til ham (burde gjort) så han vil helst sitte inni jakka min. Men han koser seg.

Plutselig stikker han etter et ekorn...etterpå gikk han bananas da to gjess og en and rotta seg sammen og kom nærmere og nærmere, men han sto i det.

Hvorfor blir man så hoven i ansiktet av å sove i telt? Og hvor høy kan en oppakning bli?

Vel hjemme skal alt tørkes. Selv om det har vært sol blir turutstyr alltid fuktig og dermed ødelagt hvis man bare stuer det vekk uten tørking. Footprinten til teltet må også vaskes.

Molo kapitulerer i Lyngen i hagen, god og sliten.

Del artikkel: Del på X


 #Telt   #østmarka 

Relaterte artikler