Nærtur i Østmarka, Svartoren

01.06.2021, 20:25

Rastløs pga. korona og varmen, fikk ikke utnyttet varmen i helgen særlig godt grunnet akutt tiltaksløshet og tar derfor en spontan tur med stor sekk og telt litt seint på kvelden etter jobb og trening. Svartoren er stedet, har lest et par blogger som beskriver det som spennende.

Turen starter kjempefint, det er flere små parkeringer langs veien i enden av Svartoren mot Bysetermåsan. Vi labber ivei på fin, bred sti. Har hørt at det skal være fint å telte på en odde ca. midt på vannet. Vannet er bare noen få kilometer langt og veldig  rett og smalt, så det er relativt grei kveldstur. Vannet er egentlig bare en demning og har laget seg selv da demningen ble bygget.

Kommer etter hvert forbi en teltleir etter å ha nikket hei til fiskere og en del ungdom på stien og trasker videre mot odden. Rett etter teltleiren forandrer mesteparten av stien seg til myr og leire om hverandre og jeg angrer på valg av shorts og lave sko. Men noen har sagt at det er fint å bade på odden og været er fint, så jeg tar det ikke så tungt. Bærer Molo over det verste, for han sitter fast i meg med 5 m. line. Vel framme på odden etter litt over 2 km. Kvelden begynner å sige på, myggen koser seg og jeg er egentlig ganske sliten og svett i varmen med sekk på ryggen. Men bade....det kan noen andre gjøre. Svartoren er like skummel som Gjeddekjenn. Svart, masse vannplanter og i tillegg lag med pollen som flyter på toppen. Nei takk.

Vi slår heller leir og setter oss for å lytte til fuglene. Molo er god til det. Masse Autan på bar hud holder insektene unna. Fant bare 1 flått da vi skulle inn i teltet. Har sørget for å holde teltet myggfritt. La forresten ikke på toppduken, så vi sover under åpen himmel. Det kommer til å bli fuktig, men vi kan tørke ting hjemme, så det går bra. Er veldig opptatt av å plassere de gjørmete skoene inni teltet etter den gangen reven tok en av fjellstøvlene mine (og en melkekartong). Hva er oddsen, liksom...?

Molo kikker lenge ut før han legger seg.

Det blir en meget god natt under åpen himmel. Innslag av russelyd??? Ellers er det ugla, gjøken og myggen som støyer mest.

Våkner med trøtt hund, flatt liggeunderlag, fuktig sovepose og hundedyne, men glade og fornøyde. Spiser grøt og stirrer ut i naturen, alt er stille...

Molo får ta hjemturen i 10 m. løs langline. Han er bare opptatt av å unngå å bli våt på labbene uansett.

Det gode, gamle trikset med å putte buksa nedi sokkene og dessuten ta på langbukse om du ikke har tatt med gamasjer holder flått og gjørme unna.

Svartoren var fin, men helst som en god runde på en dagstur kanskje? Dra seg over på flåten og gå den andre bredden hjem? Uansett, en fin kvelds- og morgentur fikk vi.

Del artikkel:


Relaterte artikler