Fra T til T til Sigridsbu

13.06.2021, 13:27

Vi ville på tur, men ikke kjøre så langt. Fra Nordstul parkering er det mange fine turer å velge i og vi tenkte at det kunne være fint å telte ved Sigridsbu på Sigridsfjell og planla for rundturen. Med sekk på 25 kilo (meg) og litt lettere (han) og liten hund labber vi avgårde med friskt mot klokka 14 ca. i shorts.

Opp gjennom skog, over bekker og myr og opp på høyfjellet i flott natur, lite mygg og god temperatur.

Etter spisepause snur været litt. Det kommer dusj på dusj og vi må på med regntøy. Molo er sliten og må i sekken den neste kilometeren.

Nå begynner jeg å bli seriøst sliten med 25 kg. bak og 6 kilo foran og vi har gått i 4-5 timer. Vi må krysse elv og det ble VANSKELIG uten å bli våt. Orket ikke stoppe for å ta av sko eller ta på gamasjer, tok en stein-til-stein med all vekten...gikk bra det også. Dalen er bratt oppover og oransje-bratt i sidene. Tenker at her går det jo ikke an å slå opp telt, så vi får gå litt til. Først 15 skritt om gangen (det er bratt!) og når jeg har hentet meg litt inn orker vi fra T til T. Plutselig er vi faktisk oppe i skjæringa.

Så er vi plutselig oppe på Sigridsbu! Slår av en prat med de som vasker ut hytta og slår leir.

Såvidt vi orker å koke vann til maten, men det smaker med varm mat nå. Molo er helt gåen ❤

Det blåser opp og natten blir preget av regn og kuling, men vi har det tørt og fint inne. Dessuten våkner vi til sol (fortsatt kuling). 

Pakker ned og begynner å gå. Vi kan ikke gå den veien vi hadde tenkt pga. vind, men må ta samme vei ned. Masse klær på i starten for det er rett over 0. Molo fant et lemen han hadde lyst til å sluke, men jeg tok den fra ham...

Nedover dalen med vinden i ryggen og kler av oss litt etter litt.

Til slutt er vi nede i sommeren igjen og koser oss det siste stykket til bilen i shorts og t-skjorte, godt slitne, men godt fornøyde. Fine stier de siste par kilometerne og mange spennende, små broer å passere.

​​​

Sigridsbu er en ubetjent DNT-hytte. Vi teltet litt unna hytta, men låste oss inn for å bruke toalettet. Hytta ligger på 1170 moh.

Turen tok totalt 9 timer, dobbelt så lenge opp som ned og målte 12 kilometer. Nydelig fjellterreng, men ikke den helt vide utsikten ettersom vi ikke fikk gått utsiden av fjellet nedover, men måtte følge dalen. Vi hadde pauser for mat, drikke, skifte og sniffe underveis. Stedvis ganske bratt, men forsåvidt lettgått terreng selv om 25 kg. på ryggen tar vekk det meste av lettgått. 

0 grader og sterk kuling er ikke å spøke med og vi var bare glade for at regnet kom som regn, ikke snø, det kunne blitt vanskelig tilbake. Værmeldingen varslet ikke noe av været vi fikk fredag og natt til lørdag.

Nydelig tur, neste gang tar vi en litt kortere.

Del artikkel: Del på X


Relaterte artikler