Første ferieuke 2021 i Meisingset

27.06.2021, 18:23

I år delte vi opp ferien i to: Først en uke tidlig, deretter tre uker på jobb og så tre uker ferie sent. Denne første uka har vi booket hytte på Nordmøre, Meisingsetvågen. Meningen er å ha en base og ta dagsturer med mulighet for å padle og bade. Hytta - som er et gammelt postkontor - ligger rett nedi strandkanten.

Vi bestemmer oss for å dele kjøreturen i to: Reise straks vi er klare etter jobb på fredag, så tidlig som mulig, kanskje i 3-tiden?

Vi kjører hjemmefra klokka sju ca. Etter å ha jobbet, pakket, ryddet, vasket og handlet. Noen har kjørt over endestykkeme til takstativet.

Gutta skal være igjen hjemme. Molo blir med oss. Vet ikke helt om jeg skal nyte det eller ha litt dårlig samvittighet, satser på litt av begge. Poden er ikke interessert i noen norgesferie. Punktum. Og noe annet alternativ er det ikke, så da så.

I 10-tiden begynner vi å bli trøtte og ringer en campingplass langs ruta for å høre om det er plass til oss. Skulle opprinnelig til Dovre. Endte i Øyer. Vippset penger, slo opp telt, gikk kveldstur, fikk to myggstikk, pusset tenner og sov godt. Eller...godt nok. Teltet vi valgte er et ettlags telt uten myggnett, altså uten særlig luftemulighet og det var en varm og meget fuktig natt. Våknet med klissvåte teltvegger i nydelig vær. Men for 1 natt er det digg å ha et telt som tar 1 minutt å sette opp. 

Vi har selvfølgelig med mat. Brukte noe frossent kjøtt som kjøleelementer i fryseboksen. Brød og pålegg smaker forunderlig godt på en benk ved Lågen. Etter frokost kjører vi videre.

Rive telt med hund er alltid gøy... Han hjelper så godt til.

Snart etter at vi er ute på motorveien ringer svigerfar. Svigermor er veldig dårlig nå. PC skjønte nok ikke helt hva han egentlig sa, men jeg skjønte det. En liten stund senere ringte han igjen, da var hun død. Vi har jo visst at det kom til å skje, men når det skjer er det så ugjenkallelig. 

Vi bestemte oss for å reise videre og så avgjøre senere på dagen hvordan å løse alt. Virker kanskje rart at vi ikke bare snudde og kjørte hjem, men vi orket ikke det, var nesten ved Oppdal. 

Slitne og trøtte kom vi fram til hytta og fikk installert oss. Måtte sove litt på situasjonen. Det regnet litt resten av kvelden, men vi fikk handlet, laget god middag og lagt noen planer.

Meisingsetvågen er en liten husklynge nede ved sjøen.

Molo har utkikkspost ut av postkontordøra. Der kan han følge med på båter, måker og de få menneskene som er rundt her.

Han kan også følge med på at jeg bader.

Vi bestemmer oss for å ta en tur til Innerdalen neste formiddag uansett hva som skjer, det skal være knall vær.

Del artikkel:


Relaterte artikler