Marinert i Centaura, 50%Deet og potevoks mot Feragen

12.08.2021, 22:07

Vi hadde tenkt å kjøre ca. 09, så i tolvdraget kjører vi avgårde. Ankom Røros ca. 18 etter å ha prøvd sikkerhetsgreiene i bilen da jeg blunket bittelitt lenge et sted på veien der. Farlig sjåfør asså. Vandrer ut av byen i 19-tiden forbi Småsetran og går så langt vi syns vi har lyst til på DNT sin rute Malmveien. Det blir ikke særlig langt, men finner at Avholdshytta er stengt, så da tillater vi oss å gå dit og slå opp teltet på tunet. Utedo og greier, den er åpen. Btw: Vi fikk tips om å parkere på Stasjonen, det var ikke mulig og det var i det hele tatt vanskelig å parkere lovlig i Røros. Vi fant en umerket plass utenfor treningssenteret. 

Myggen summer, men sommerkvelden er fin, vi har myggmidler og maskin. 

Deilig sommermorgen på tirsdag og vi bruker terrassen på hytta til frokost og pakking. En dame kommer innom og slår av en prat rett før avgang, hun er på dagstur til Marenvollen. Vi skal i den retningen, men tar av i stidele. 

Det blir en nydelig tur over Skåkåsfjellet på gode stier og med malm-historie underveis. 

Veldig idyllisk selv med tunge sekker. 

Ved foten av fjellet finner vi vann og bestemmer oss for å telte der. Det begynner å regne så teltet kommer opp i en fart. Molo lurer ikke på tordnet en gang, han bare sovner. Hører bekken sildre i nærheten. 

Det blir middag fra pose i teltet og myggmaskinen suser, det ER mye mygg her. Vannet vi finner må renses, det er myrvann med innslag av kubæsj og lemen. Rensing tar 6 timer så det bør gjøres om natten. Tar turen til bekken og fyller vannsekken, legger oppi piller og vips har vi rent vann neste morgen. Det er litt logistikk å holde på sånn med vann... 

Onsdag blir det etterhvert finvær når regnskyene har beveget seg videre. Ifølge yr.no regnet det aldri (men altså 2 timer). Jeg har aversjoner mot å pakke i regnvær og er villig til å vente ut regnet. En dame kommer forbi og slår av en prat hun er på 6. dagen alene ute og har sovet på hytter innimellom. Hun savnet ingenting. 

Vi runder Rundhaugen og Klettan gjennom myr og småskog og begynner på stigningen opp Brannfjell. Vi har brukt både Centaura og Deet 50% og smører Molo med potevoks ofte og nå begynner vi å bli seriøst seige på hender, ben og armer. Har med våtservietter og vasker med vann og såpe når det er mulig, men likevel, det er ei smørje. Litt solkrem og en dæsj tubeost er det også i blandingen. 

Oppe på kammen ligger det åpne gruveåpninger. Holder godt på Molo her, det går dypt inn i fjellet. 

Hjernen trenger lang utsikt og det får den på Brannfjell. Helt inn i Sverige. 

Tar en ny bakke-etappe for å komme opp Rådlausfjellet. Sekkene er tunge igjen. Vi bærer vann for der oppe er det ikke vann å finne. Nydelig teltplass på snaufjell 902 moh. Denne gangen har vi marginene på vår side og regnværet passerer få meter borte. Vi har heller ikke vann til grøt og må spise knekkebrød til frokost

Starter vandringen med lettere sekker uten vann og dessuten har vi per nå spist opp mye av maten. Vi har lite vann til vandringen, men målet er Coop på Røros for en iskald Pepsi Max. 

Etter å ha studert ulike kart, papir og apper, tar vi sjansen på å krysse Sikkilldalen. Veien ble litt til mens vi gikk, for der var stiene tildels gjengrodde, men det ble likevel en kjempefin tur. Tok lunsj i et stidele og slo av en prat med en dedikert geocasher som kom forbi. Broa over bekken viste seg å være to tømmerstokker som både rullet og gav etter som en trampoline, men vi kom over uten uhell

Fint landskap og få hindringer selv om vi fulgte umerkede stier etter at vi tok av fra malmveien. 

Vel tilbake i Røros traff vi Snefrid og Erik utenfor Coop. Søte folk, jeg måtte bare beklage at Molo plantet en labb på hennes lyserosa buksekne. Slo av en prat der også, men altialt traff vi lite folk på 30 kilometer. 

Turens lengde: ca. 30 km. 

Dagsetappenes varighet: 2-6 timer

Mat: Drytech, knekkebrød, rugbrød, tubeost, sjokolade og energibarer. 

Drikke: Vann med isteposer (renset vann er ikke så godt). 

Vekt på sekker: 25/32 kg. dag 1, 18/25kg. ved målet. 

Kart: Røros, Feragen

Start og slutt: Småsetran

Del artikkel: Del på X


Relaterte artikler