Natt på toppen

17.10.2021, 15:23

Det var meldt knallvær og jeg tenkte at en kanskje siste telttur for sesongen kunne være fint. Det er selvfølgelig mulig å fortsette å sove i telt utover vinteren, men det er jo ikke alt som er å anbefale selv om det er mulig... 

Bildet viser Gaustatoppen rett etter solnedgang. 

Det er bratt opp fra hyttefeltet ved Jerpetjønn, 200 høydemeter pr. kilometer sti. Husbond er ikke sååå glad i sånne turer, så jeg får benytte anledningen mens han driver med andre ting. Vi er snart inne i naturreservatet. 

Molo lurer på om ikke det er mulig å få bittelitt hjelp til å plukke restebær. Krekling, blåbær og tyttebær liker han godt. 

Vel oppe er det verdt strevet, 360 grader utsikt mot bla.a. Gaustatoppen og Skrimfjella. Mange fine vann underveis. 

Gaustatoppen badet i kveldssol. Temperaturen er under 0 allerede. 

Denne smarte innretningen er brukt et par ganger bare, men valgte å slutte å virke da vannet var ca. 42 grader varmt. Sluttet å brenne, men fortsatte å lekke gass sånn at det tilslutt ble ganske farlig å prøve å få den til å virke igjen. Måtte gi opp og dermed spise lunken, halvtørr drytech. Hadde for 1-en gangs skyld verken med reservemat som ikke trenger varmtvann ELLER reservebrenner. En av delene bør en faktisk ha, men det er ingen katastrofe for en natts skyld, denne kroppen har litt å gå på, vann har vi nok av. En bitteliten boks med smågodt har jeg også til filmen. Har alltid ekstra mat til Molo, så han blir ihvertfall mett til frokost. 

Vi våkner sakte etter de sedvanlige 11-12 timene i posen og får dette midt i fleisen da vi kryper ut av teltet. Gaustatoppen i soloppgang. Det er mange kuldegrader, jeg tipper 7-8, vannene rundt oss er fryst og det er også myrene, digg. Men kaldt på hendene... 

Vi labber nedover mot Bjønntjønn og tenker å ta en annen rute ned. Det er lite fristende å gå ned der vi gikk opp og fordelen med å velge annen rute ned er at en i det minste ikke vet hva en møter. 

Is på vannene, men nydelig solskinn. 

Skjelvende hund i morgensol og vinterparkas. 

Utsikten fra Elgsprangnatten er heller ikke noe å klage på. 

Begynner å bli varm i trøya, men det blåser på toppene. 

Nedstigningen blir tung med klatring og klyving store deler av veien, men ett klyv om gangen kommer vi oss ned. 

Flott utsikt. 

Om turen: Starter på Jerpetjønn, gratis parkering og toaletter. Det er mange stier i området, men vi gikk direkte opp til Vinbekkhorn gjennom det lille hyttefeltet langs vannet. Blåmerket sti som også vises på papir- og kartapper. Sjekk høydeprofilen før du legger på tur, ha på gode fjellsko og selv om vi tok det som overnattingstur vil jeg ikke anbefale denne turen med tung sekk. Du må i så fall like å slite. Det er heller ikke lett å sette opp telt i området, merk: Det går ikke an å telte ved Bjønntjønn og du beveger deg i et naturreservat, sett deg inn i hvilke regler som gjelder for området. 

Vi gikk ruta: Jerpetjønn, Vinbekkhorn, Bjønntjønn, Elgsprangnatten, Jerpetjønn

Totalt 9,5 km, 840 høydemeter og byr på alle underlag. Toppene ligger på ca. 750 moh.

Del artikkel: Del på X


Relaterte artikler