Siste fjelltur på barmark i 2021

07.11.2021, 08:23

Vi klarte å få inn en langhelg på Haglebu i november, hvem hadde trodd det. Siste krampetrekning av høst gir ro i sjel og kropp før vinteren er på plass. Målet var Madonnaen med start i Eggedal. 

Som vanlig kommer vi senere opp enn planlagt og gitt temperaturen er vi glad for at Haglebu hadde ledig hytte. Molo fryser litt, men finner seg til rette utover kvelden. Etter å ha ødelagt sin egen leke går han løs på andre gjenstander. 

Vi rakk en tur rundt vannet før mørket tok oss helt. 

Det er ikke mange timer dagslys så derfor har vi planlagt en kortere tur denne gangen. Madonnastien er Norges mest populære tursti. Det er sherpatrapper deler av veien og den bærer ellers preg av aktiv bruk. Idag er den frossen og det er like greit for det er myr og leire mellom trappene. Noe is i trappene, men ikke mer enn at det går greit. 

Is og rim rammer inn det meste idag. Temperaturen er -2 og det blåser 11m/s, så vi kan kalle det friskt. Etter alle turene med storsekk er det for ingenting å regne å ta en dagstur med "liten" sekk, så dette er bare kos. 

Etter første trappeetappe har vi likevel melkesyre overalt, noe jeg så og si aldri opplever når vi går i terrenget. PC og Molo er enige om at trapper ikke er førstevalget, men at det er pent å se på og dessuten magisk flott håndverk. 

Oppe på fjellet skal vi over topper og knauser før vi er framme, men det er likevel lettgått og turen passer for "alle". Nettopp fordi alle går her har vi valgt et tidspunkt hvor alle ikke tenkte det var en god ide å ta en fjelltur.  Vi er for det meste alene, men gjennom dagen treffer vi noen få. 

Framme ved statuen er det vid og flott utsikt, det blåser også friskt og vi er ikke lenge på toppen før det er lunsjtid og det gjelder å finne le. 

Litt nedenfor toppen, ved et lite vann trekker vi på oss dunjakker og quilt og lager mat. Molo koser seg i varmen. 

Drytech gjør seg i kulda, varmer både kropp og hender. 

En liten strekk, men ikke lengre enn at vi ikke fryser helt fast. Sola varmer ikke spesielt mye. 

Pent med skifersti gjennom fjellterrenget som ellers hadde vært helt ødelagt av alle folka som ferdes her. 

Før avreise dagen etter blir det en rolig tur i førjulsstemning etter at det kom litt snø kvelden før. Molo syns is på vann er gøy. 

Men han fryser. Det gjelder å holde tempoet oppe. 

Takk for denne gang, Haglebu spesielt og fjellet generelt. Nå blir det turer i kroerskogen til våren er tilbake. Skal vurdere å ta frem skiene, men det blir nok i 2022. Vi har en jul å gjennomføre først. 

Del artikkel: Del på X


Relaterte artikler