Rundvann og Smalvann, Nøklevann og Gjeddekjenn

30.04.2022, 12:05

1 kommentar

Den som fant opp navnene på vann i Østmarka var kanskje ikke så kreativ. Nøklevann- med form som en nøkkel, Rundvann- som er...rundt og Smalvann som er...smalt. Så er det feks. Gjeddekjenn (som heter Gjeddetjern på kartet, men alle vet jo at det er feil) er derimot ikke formet som en gjedde, men det ER masse gjedde der. Var alltid litt redd for å bade i Gjeddekjenn som barn, var sikker på å bli spist eller synke ned i det tilsynelatende bunnløse, svarte vannet. Liker fortsatt ikke å bade på sånne steder takket være eldre søsken og fettere med god fantasi.

Vi vet ikke helt hvor vi ender i kveld, men legger ivei fra parkeringen ved Grønmo golfbane og tar av opp til høyre 

Stienenes motorveier finner du i Oslomarka, både bredden på stien og hastigheten på de som bruker dem er en ganske annen enn på selv de mest brukte fjellstiene. Best å benytte småstiene som det myldrer av, men det er ganske sent og akkurat nå får vi gå her alene.

Like før sola går ned har vi fått opp teltet og det doble liggeunderlaget. Begge deler julepresang til meg og Molo fra folka hjemme. Nøye gjennomtenkt utstyr som jeg har ønsket meg. Teltet er et 2-manns (jeg vet det er politisk ukorrekt å si -manns, men skitt au), ikke lettvekt, men solid og med høy vannsøyle, gode luftemuligheter, høyt under taket, stor åpning, akkurat stort nok fortelt, rette vegger, selvbærende, kan slås opp på fjell og benyttes uten toppduk, passe kombinasjon av mesh og vindtett innertelt og vindtett godt oppover sidene. Det er også tørkehylle i toppen, myggnett i dørene, åpning på to sider og akkurat plass til et dobbelt, isolert underlag. Helt umulig å skli av underlaget mao. Ingen av delene koster skjorta, men gir høy comfort og helt OK vekt. Perfekt!

Molo passer på at Andrik holder seg unna mens jeg lager mat. Han er jo veldig cool med skjerf, men det er i utgangspunktet en praktisk flått- og myggjager.

Lytter til fuglene, stillheten og Røde-kors folka på den andre siden av vannet før vi legger oss.

Våkner til en sommerliknende morgen, Andrik må passe seg igjen.

En annen ting jeg er veldig glad i og som øker comfort-graden mange hakk er denne stolen. Syns det er slitsomt å sitte på bakken uten ryggstøtte. Det er også lettere å lage mat uten å måtte sitte på knærne.

Havregrøt og kakao i sola ❤️ 

Superfin teltplass!

Mens jeg pakker, ruller, stapper og komprimerer, sitter han og mediterer. Musestille.

Det blir jo en del pakk bare for en natt, men det som er gøy er at det eneste man har med mer av for en lengre tur er mat, vann og kanskje undertøyskift. Ellers er det akkurat det samme innholdet i sekken. Denne gangen veide den 24 kg.

Nydelig tur tilbake til bilen. Masse folk i høyt tempo på hovedstiene  så vi gikk utenom.

Turen gikk til Smalvann. Ingen lang tur, men det var heller ikke meningen. Både på Rundvann og Smalvann var det andre folk, men et par ledige plasser var det på Smalvann, vi fant nok den beste. Det sto folk og ventet på at vi skulle pakke sammen, faktisk. På vei tilbake i 9-10-tiden om morgenen var det syklister, joggere, Røde Kors-grupper og andre store grupper av folk ute på tur allerede. Vi hørte dunkelt russebråk om natten og parkeringsplassen var full av søppel, glasskår og biler da vi kom dit.

Vil du ha en følelse av villmark- dra et annet sted. For oss passet det fint denne gangen. Skulle bare ha en liten luftetur.

Del artikkel: Del på X


Relaterte artikler