Ny favoritt i Østmarka- Steinsjøen

16.05.2022, 19:03

En sånn søndag. Trengte litt luft og fri tanke. Jo lengre inn i marka en går fra nærmeste parkeringsplass, jo mer alene får en være. Steinsjøen ligger et stykke inn, vi gir den en sjanse.

Det er flere stier til Rom og vi velger den feile fra start. Bare stein. Værsågod tråkk over. Eller ikke tråkk over, tråkk på feil stein, skli og land på ryggsekken når du skjønner at du ikke klarer å innhente balansen. Først et skrubbsår, deretter blått og hovent. Nice. Men ingen stor skade skjedd.

Etter hvert blir det fin sti og oppe på åskammen langs Mosjøen er det riktig fint. Molo er helt tullete og går bare i sikksakk med nesa i bakken, ganske irriterende. Det røde skjerfet er nylig satt inn med permetrin og jeg lurer litt på om det forstyrrer luktesansen hans. Tar av skjerfet og han gjør som han pleier, finner stier og går framover.

Hvilken lykke. Litt mindre flåttbeskyttelse, men da kommer vi ihvertfall fram. 

Etter ca. 1,5 timer har vi gått ca. 5 km., passert Vangen og fulgt blåmerket løype. Kart er nødvendig for det er ingen skilting til vannet.

Det er to andre camper ved vannet. Ingen har tatt den aller beste plassen, den ligger på andre siden av vannet og det er en ekstra tur å gå. 

Riktig fint er det, helt stille og det passer bra. Masse fiskevak og til venstre for oss har en fisker satt camp. Han har nok vært her før, for han hadde både le for teltet og morgensol på svaberget. Vi skjønte at det kom til å bli lite morgensol på plassen vår, men det var likevel en super teltplass. Noen striper kom sikkert mellom trærne....

En helt stille og veldig fin kveld.

Ja da, en og annen solstråle svingte seg inn mellom trærne, bare ikke akkurat der vi satt. Veldig kaldt.

Frokost. Brødskiver, spekepølse og tubeost. Og kaffe selvfølgelig. 

Lagde en løpestreng til Molo av litt paracord, flexilina og en karabinkrok. Lette etter noe liknende på nett, fant det og det kostet 999,-. Fulgte riktignok med en søt, liten pose å ha det i... Til en større hund trenger man selvfølgelig noe mer solid, men dette funker. Det er jo ting vi har med oss uansett.

Velger skiløypa og skogsbilveien fra Vangen og tilbake til parkeringsplassen, det går litt fortere. Det går bare fordi det har vært så tørt i det siste, kunne ikke gått i skiløypa ellers.

Det går litt fortere tilbake og det gjorde godt med en luftetur. Det er ikke mye folk å se tidlig en mandagsmorgen. Steinsjøen er nydelig.

Del artikkel: Del på X


Relaterte artikler