Moskitos gigantus ved Steinsjøen

13.05.2023, 16:05

Vi åpner tursesongen med en tur til Steinsjøen fra Bysetermåsan. Har spist middag hjemme så det blir en fin ettermiddagstur de 5 kilometrene til teltplassen vi liker. Molo vet hva som skal skje når han får på seg den gule selen og finner sti hele veien.

Sola skinner, det er ikke særlig vått og alle er glade. Vi trenger litt trening til sommertur. 

Framme! Selv om dagen har vært varm så er det raskt på med ullstillongs og dunjakke. Myggen er stor som øyenstikkere og stikker gjennom klærne. For en gangs skyld har vi ikke med myggmaskin. Nye, coole, offroad Crocks. Du visste kanskje ikke at det fantes så kule Crocks? Sola er snart borte og myggen er overalt.

Steinsjøen er fin!

Tur med hund er ekstra kos. Og ekstra jobb. Og ekstra vekt. Mest kos.

Ja, det er generelt bålforbud, men det er ikke forbudt å tenne bål der det åpenbart ikke kan begynne å brenne rundt, så dette er trygt. Et lite bål jager litt mygg. Vi har på Jungelolje, men det er et middel jeg ikke kan anbefale. Seigt og ekkelt.

Noen regler skal man følge: Alltid pusse tenner før soveposen er en av dem.

Noen har lagt seg alt. Det ble en seriøst klam natt. Noen få plussgrader, ingen vind, seig av myggmiddel og høy luftfuktighet. WOW.

Kveldshimmelen speiler seg i sjøen.

Lørdag morgen og vi har morgensol på odden vår.

Ikke mindre enn tre herrer kranglet om den ene damen. Ufin oppførsel der rett ved siden av egg og bacon.

Fine, tørre stier i Østmarka.

Starter dagen med longs under shorts, det er ikke så mange grader.

Fin tur! Steinsjøen er bare en av mange fine plasser i området. Langt nok unna småbarn og russ (JA, jeg liker at det er litt stille). Tur/retur 1 mil, det er mulig å gå mest på vei om man vil det. Fin sesongåpning 😊

Del artikkel: Del på X


Relaterte artikler