Tonevannet uten tone

19.05.2023, 14:27

2 kommentarer

Bysetermåsan er utgangspunkt for mange fine turer. Det er gratis og ikke tidsbegrenset parkering. Steinsjøen f.eks er veldig fin og denne gangen vil vi prøve Tonevann ved Tonekollen. Stedet har ikke navnet sitt fra kvinnen Tone som først oppdaget kollen, men derimot fra "torden". Når det tordner blir det så høy lyd mellom åssidene at fisken gjemmer seg! Det er også noen hytter rundt vannet fra før Østmarka ble naturreservat. Hytter utfordrer allemannsretten litt, så vi håper å finne en fin teltplass.

For en gangs skyld tok vi riktig sti opp fra Bysetermåsan og ikke den som kommer opp i skjæringa til venstre i bildet.

Foreløpig fornøyde folk i oppoverbakkene.

Det er ikke kjempelangt å gå, men veldig mye opp og ned! Som ikke-gram-jegere er det jo bittelitt tungt... Vi gruer oss allerede litt til å gå denne siste bakken ned til Tonevann opp igjen 🙈

Vel framme finner vi en ledig teltplass som riktignok har noen flere trær som skygger enn den andre teltplassen nede i vannkanten. Flere plasser er det ikke faktisk. To. Her bør man være tidlig ute, vi har litt flaks nå. Molo vil umiddelbart dykke etter stein.

Etterpå må han varme seg på fanget.

Det er magisk stille og akkurat så fint som vi ønsket oss.

Finere blir ikke en teltplass i Østmarka.

Skikkelig middag syns jeg vi kan ha når vi er ute bare 1 natt. Indrefilet, potet, grønnsaker og fløte kan jo ikke bli feil.

Se nå for deg: Jeg har min tallerken med mat i hånden, PC sitter ved siden av. Stolen hans synker plutselig ned i bakken, han velter bakover, venstre fot treffer min hånd med tallerken med et perfekt lite spark, mat og fløtesaus flyr rundt i lufta og renner nedover klærne. Værsågod.

Morgentåken er tett og alt er litt fuktig, men ok inne i teltet. Vi tok Naturhike teltet som har "meget god ventilasjon" I beskrivelsen. Oversatt til virkeligheten betyr det at det blåser tvers igjennom. Det funker veldig fint i mildt og fuktig vær, men er helt ubrukelig i kaldt, skarpt vær for det blir aldri noe varme inne. Men det krever mindre plass på bakken og er bedre til steder med bratte åssider og små flater enn tunellteltet.

Kaffe, egg og bacon funker også bra en tidlig fredag morgen før 6 oppogned kilometre til bilen.

Denne lille karen ble litt sliten mot slutten og trengte litt service.

Vi er enige om at Tonevann er veldig fint, men ikke verdt det ekstra strevet i forhold til Steinsjøen. Når en legger til at det strengt tatt bare er to teltplasser nede ved vannet så er det jo en risiko for at man må gå et annet sted. Det kom folk senere på kvelden som måtte legge seg langt inni skogen. Noen hadde også slått opp et telt på en liten myrflekk nede ved vannet, kan bare forestille meg inneklimaet i det teltet, hahaha.

Uansett- finfin tur! 

Del artikkel:


Relaterte artikler