Audrey Hepburn

15.06.2019, 14:00

Akkurat nå leser jeg boken til forrige ukes forbilde, Born A Crime av Trevor Noah og jeg får et levende og intenst bilde av oppveksten i Townships i Sør Afrika. Det er brutalt, fattigdom, rasisme og ekstremt tøffe kår. Overgangen til ukens forbilde synes lang men vise egentlig hvordan ulike mennesker og deres oppvekst er inspirerende på ulike måter og plan. 

Jeg er nesten litt flau over å si at jeg tror ikke jeg har sett en eneste film av Audray Hepburn men de ikoniske bildene av den slanke og ofte med kort hår samt de store, mørke øynene har fått meg til å kjenne en nysgjerrighet. Hvem var hun? Mitt eget korte hår var ofte inspirert av henne. 

Kontraster står sterkt, hun vokste opp rikt, privilegert og skjermet fra mye av livets realiteter, til å miste alt under 2. verdenskrig. Hun opplever en eventyrlig karriere i Hollywood og endrer tidens skjønnhetsideal. Der kvinner som Marilyn Monroe  (en kvinne jeg også beundrer sterkt) hadde kurver, lyst hår og ble et sexsymbol for menn, ble Audray et ideal som appellerte mer til kvinner. Slank, flate sko, mørkt hår og en stilsikkerhet som gav henne ikonstatus innen mote og stil. 

Senere i livet dedikerer hun alle kreftene på humanitære formål og bidrar på mange plan som gjør henne til et medmenneske med en oppriktig omsorg for de som lider i verden. 

For meg er Audray blitt et eksempel på skjønnhet. Skjønnhet som endrer tiden hun lever i, skjønnhet som stråler fra innsiden og en kjærlighet til sine medmennesker og en vilje og evne til å virkelig gå ut i verden å gjøre en forskjell.

Hvilke forhold har du til henne? Del gjerne. 

 

Wikipedia: https://en.wikipedia.org/wiki/Audrey_Hepburn

IMDB: https://www.imdb.com/name/nm0000030/

Bilder: https://karsh.org/photographs/audrey-hepburn/

https://no.pinterest.com/pin/281756520422135194/

Del artikkel:


Relaterte artikler