Amalia Eaerhart

22.06.2019, 09:30

 

Som kvinner er det kanskje naturlig å ha kvinnelige forbilder selv om det var Trevor Noah som fikk æren av å være første forbilde på siden. En annen hadde sine kvinnelige forbilder levde lenge før Internett, hun skrev for Cosmopolitan og allerede som barn klippet hun ut artikler og var genuint opptatt av kvinner som turde å utfordre samfunnet og samtiden. Når jeg selv skal finne frem det modig i meg, det som stiller spørsmål ved det vedtatte, som stiller seg kritisk til samfunnets hektisk struktur,  så sette jeg meg ned å leser om Amalia Eaerhart og minner meg selv om at enkeltindividet og kvinnen kan gjøre en reell endring gjennom å gjøre det tilsynelatende umulige. Hun skrev for Cosmopolitan i to år og gav ut to bøker om sin egen drøm om å bli flyger og om hvordan det var å være kvinnelig flyver. Hun nådde ut ved å fortelle sin egen historie.

Igjen og igjen ønsker jeg  ikke å komme med masse fakta men kanskje gi deg lysten til å lese videre? For meg er det et poeng å finne essensen hos mennesker jeg beundrer. Hvilke egenskaper har de?Hvilke  kvaliteter har de som inspirerer og er med på endre tiden etter dem?

Amalia var forut for sin tid og hadde en driv og en levende drøm i seg om å fly. Hun levde drømmen fullt ut og forsvinner og blir antatt død i 1937 etter å ha prøvd å fly jorden rundt.

For meg er Amalia selve urbildet på mot og med en evne til å planlegge, samarbeide med riktige folk og gjennomføre det hun drømte om. Hun evnet å gjøre drømmen konkret og med tanken på flysikkerhet og ustabilt samband kan enn bare virkelig ane hvor modig hun faktisk var. Å leve drømmen til tross for stor risiko kreve alt av deg.

Bilde pluss hjemmeside: https://www.ameliaearhart.com/

Wikipedia: https://en.wikipedia.org/wiki/Amelia_Earhart

Annen spennende lesning: https://www.history.com/topics/exploration/amelia-earhart

https://www.womenshistory.org/education-resources/biographies/amelia-earhart

Del artikkel:


Relaterte artikler