Ferietid i mørketid... (Oppdatert)

03.12.2023, 11:56

Da eksamen var levert, ikke uten enda flere "rysare" - (svensk for thrillere), med en "open office"-versjon som slettes ikke fungerte, så oppgaven ble overført med ukjente marger og en pusletet litteraturliste jeg slettes ikke er stolt av. Men kun én feil i referansene, tross stresset. Referansen i Ragnar Audunsens artikkel om innskrenkning i tilgang til informasjon står på side 65 og 66 - og IKKE på side 165, som jeg skrev i farten. Men ellers skal alt være riktig, om enn ikke helt etter boken for referanser.

Men oppgaven er levert, det er ingenting mer jeg kan gjøre med det jeg sendte inn. Jeg er bare glad jeg fikk bistand ved Rådhuset av en datakyndig sjel. Tips til dere alle, om dere er like lite kyndig som meg: Prøv ctrl + P for å omgjøre dokumentet ditt til PDF-fil. Og masse, masse lykke til! Akkurat nå er jeg takknemlig for at jeg ikke har flere eksamener dette semesteret. Kampen for å få tilgang har kostet, og jeg kan ikke se at jeg har klart å brøyte opp veien for andre studenter slik jeg håpet.

Men alt ordner seg for den som ikke gir seg! Nytt år og nytt semester tar til allerede den 15. desember, for da er det registstrering av neste års emner. Siden jeg har registrert meg for både årsstudium og enkeltemner burde det være "lett som en plett" å få flylt vår 2024. Følg med, følg med!

Så nå er det altså ferietid for meg, og jeg har fylt opp lagrene med iskrem i bøtter og lass og pustet ut mellom lange økter med søvn. Vel fortjent og sunt for kropp og sjel. Kan anbefales!

Men om jeg tar ferie går verden videre her på Nordkalotten:

Nytt flytilbud Tromsø lufthavn fra alle storbyer i Europa

Forsvaret har øvelse i Sør-Varanger til 5. desember 2023. 

Svensk firma har kjøpt Syd-Varanger (og Sør-Varanger?) for å sikre tilgangen til verdifulle mineraler.

Ny NATO-øvelse i Østersjøen, uten Norge denne gangen, iflg Sør-Varanger Avis, med det treffende navnet "Freezing Winds". Deltakere er derimot "hele Europa", inkludert Finland og Sverige, hvor Finland visst er sjef for alller første gang for en NATO-øvelse.

(Kilder Nordlys 2.12.23 og Sør-Varanger Avis 30.11.23)

Dette satt i sammenheng  med ubåten som langsomt gled forbi meg, sånn rett under overflaten, ved Prostneset bussterminal nå nettopp, at Kystvaktens båter for første gang på lenge er fraværende fra havna her i Tromsø og at jeg har oppdaget at Tromsø er "ikke-kartografisk" sånn helt tilfeldig.... Det er nesten så man kan undres over "hva skjer á?". Ikke sant?

Ikke-kartografisk er et begrep jeg kom over for aller første gang i Harry Potter-bøkene - både Galtvort og Durmstrang er ikke-kartografiske trollmannsskoler (morsomt nok skal visst Durmstrang ligger her i nord),  Derfor trodde jeg at det var et oppdiktet fenomen. Men det er det altså ikke. Da jeg ankom Tromsø i juni i år var mitt første innfall å kjøpe et kart over byen og øya jeg skulle tilbringe mange år fremover. Men det var ikke mulig å få et ordentlig kart over øya, kun over sentrum - til tross for at Tromsø har flere "sentrumer".

Å komme seg til kjøpesenteret Jekta var nærmest et eventyr. Man satte seg på en buss og håpet det beste. Busslinjene er også som en labyrint. Tar du samme buss ut av sentrum og tilbake, og skal av på samme holdeplass bare i motsatt retning er det slettes ikke sikkert at den bære samme navn. Et godt eksempel på dette er stoppet George Langesgate ved Kiwi som tar deg nordover og stoppet sydover som bærer navnet Wi-To og som ligger vis-a-vis 3 meter unna.

Jeg har funnet andre ikke-kartografiske områder også. Da jeg holdt på med kvalifiseringsoppgaven min om bibliotekhistorie var det umulig å finne en god oversikt over store deler av Tyrkias østområder, Syrias nordøstområder og Iraks nordområder - områder for oldtidens bibliotek og området hvor kurdere idag har fått selvråderett. Det interessante med området for biblioteket i Ninive (Irak) fra ca 700 år før vår tid er at det er ikke-kartografisk i Cappelens Spesialatlas fra 1994 - 7 år før USA plutselig fant ut at de skulle begynne med "the war on terror" og angrep Irak på falskt grunnlag. At det derfor har vært et virkelig hett sted en god stund er iallfall sikkert.

Det er jo verdt å merke seg at "K"en i forfatterens navn J. K. Rowling ikke står for noe navn. Men det er bokstaven som brukes for måleenheten Kelvin, temperaturskalaen for det absolutte nullpunkt på minus 273,15 grader som er frysepunktet hvor atomer slutter å bevege seg.

Mer om Kelvin her:

https://suprabeam.com/teknologi/hva-er-kelvin/?lang=no

Her er Freezing Winds meldt av Britiske Royal Marines:

https://www.royalnavy.mod.uk/news-and-latest-activity/news/2023/november/21/231121-freezing-winds-in-finland

Oppkjøpet av Syd-Varanger har visst ligget i kortene en stund: NRK 29. juni 2023:

"Administrerende direktør i Grangex, Christer Lindqvist, sier i en pressemelding om oppkjøpet at det er en glede for dem å ta over ledelsen i det som de betegner som et banebrytende nordiske samarbeidet."

https://www.nrk.no/tromsogfinnmark/svensk-gruveselskap-kjoper-norsk-jernmalmgruve_-_-veldig-viktig-for-lokalsamfunnet-1.16465305

I kortene har visst direktefly fra EU til Tromsø vært også, og noen er visst åpnet en smule før tiden? Iflg Finansavisen har Norwegian planlagt flere direkteruter fra blant annet Berlin, Milano og Paris fra medio januar, men jeg tror flere av de som planla å ta turen i januar har funnet ut at de skal ta en juletur hit, ut fra alle de utenlandske stemmene i gatene her i Tromsø for tiden. Eneste ikke-europeiske flyplass er Istanbul, Tyrkia. 90% av Tyrkia ligger jo i Asia, så det er jo ikke så rart.

Dersom du også ble overrasket over alle de utenlandske stemmene i gatene har du iallfall deres opprinnelsessted her:

https://avinor.no/en/airport/tromso-airport/#directflights

Å lese Aftenposten er litt som å spise en artisjokk. Nå har jeg aldri spist en artisjokk, men jeg velger å tro Andreas Viestad i hans bok "En middag i Roma - verdenshistorien i et måltid" (2022): "Jeg hadde aldri forstått poenget med artisjokk før, men nå satt jeg å kledde av den, blad etter blad, inntil jeg kom til hjertet." (Viestad 2022:38)

"Fremgangsmåten er opphavet til uttrykket "la politica del corsiofo" - artisjokkens politikk. Artisjokkteknikken var Savoy-kongehusets strategi for å erobre Italia, bit for bit." (Viestad 2022:40)

I tirsdagsutgaven denne uken, 5.12.23 - merkelig nok ikke å finne her ved Tromsø Folkebibliotek idag, altså dagen etter, selv om de har Aftenposten - står det på forsiden: "Systemsvikt" - Utenlandske oppkjøp kan true nasjonal sikkerhet. (Aftenposten 5.12.23, side 16 og 17) På side 16 gjentas dette budskapet: Norge er ikke godt nok sikret mot utenlandske investeringer som kan true norsk sikkerhet. Nå skal de største hullene tettes."

"Det høres jo bra ut", var min første tanke. Men så leser jeg videre og finner at løsningen er (SOM ALLTID) ttettere samarbeid med EU, USA og andre land. "Andre land" er ikke definert... Aaaahhhh, vi skal oppgi mer nasjonal suverenitet og mer autonomi!!! Det er jo ikke noe nytt under denne regjeringen... 

For selvsagt: "Norske sikkerhetsmyndigheter har pekt på Kina og Russland som de fremste aktørene bak det som kalles "hybride eller sammensatte trusler".

Men utvalget som står bak Norges Offentlige Utredning nr 2023:28 tar ikke for seg denne problemstillingen - det den har hatt som fokus er ØKONOMISK SIKKERHET og slettes ikke NASJONAL SIKKERHET. Og dette gjenspeiles helt tydelig i utvalgets sammensetning. Ikke én har bakgrunn innen forsvar, beredskap eller økonomisk kriminalitet - for der satt lederen for Norges Handelsorganisasjon og de rikes løpegutt, der satt advokater, økonomer og en spesialrådgiver fra LO - en organisasjon vi vet er i total konflikt med sin egen medlemsmasse! Regjeringens egen side for dette utvalget har faktisk klart å utelate denne meget viktige informasjonen - og det finner jeg absolutt ikke tilfeldig. For jeg tror ikke et øyeblikk på at lederen for NHO bryr seg det døyt om norsk suverenitet, og ikke tror jeg at han kan det som trengs for å sikre Norges suverenitet heller, dersom han faktisk hadde brydd seg.

Egentlig dreier nyhetsinnlegget i Aftenposten seg om en NOU:

"Mandag 4.desember får næringsminister Jan Christian Vestre overlevert NOU 2023: 28 Investeringskontroll – En åpen økonomi i en usikker tid" (Regjeringen.no 6.12.23)

Målet er altså å sikre utenlandske investorer til Norge og selge ut mer arvesølv! Målet er å tilpasse norske regler og lovverk til EU! Og dét, kjære hun, hen og han i gata - er suverenitetsavgivelse til frihandelsområdet EU og til det globale samfunnet.

NOUen finner du her: https://www.regjeringen.no/no/dokumenter/nou-2023-28/id3016161/

https://www.regjeringen.no/no/aktuelt/naringsministeren-mottar-utredning-fra-investeringskontrollutvalget/id3016601/

Samtidig er det visst et uttalt ønske å begrense samhandling med vår nærmeste nabo Russland, som vi deler Svalbard med, som vi deler fiskesoner med, som vi deler grense med. En stat vi faktisk MÅ FÅ DET TIL Å FUNGERE MED! Og jeg kan ikke skjønne hvorfor vi ikke skulle det! Putin har faktisk respondert på aggresjon fra USA i sitt eget nærområde der Russland har sine ubåter - en aggresjon som har pågått minst siden 2014 - en offentlig underkommunisert "hemmelighet". Om vi hadde vært utsatt for det Russland har vært utsatt for, så håper jeg INDERLIG at vår regjering hadde satt en grense.

For det er ikke Russland som er en trussel mot Norge og norsk suverenitet, det er EU og USA!

Jeg har mistenkt en stund at opprettelsen av staten Israel var et tiltak for å få fotfeste i en region av verden som vesten ikke hadde tilgang på - for å destabilisere det. Noe de i så fall har klart med GLANS! Til ufattelig lidelse for menneskene som var der fra før, og faktisk også for utallige israelere av jødisk opprinnelse! Samfunnsstrateger vet, og har visst i lang tid, at uro har en tendens til å spre seg. Idag er for eksempel Rwanda en stor aktør i Kongo, som gerilja, noe som medfører store lidelser for en befolkning som allerede har blitt misbrukt og utnyttet av mulitnasjonale selskaper i globaliseringens navn i årtier! Globale selskaper ønsker ikke fred, de ønsker ikke en stabil stat. For en stabil stat ivaretar sine innbyggere, de ivaretar sine ressurser og sin natur! Det tjener ingen penger på! Kongo er derfor, til tross for å være verdens rikeste land på naturressurer, nesten sist på listen over levestandard av alle land i verden!

Nå ser det ut til at globale krefter forsøker det samme her i fredfulle nord, hvor vi har klart å utvikle stater med relativt god fordeling av godene og hvor vi har hatt en relativt god rettsikkerhet og faktisk har fått det til å fungere i fredfullt samarbeid med våre naboer i mer enn 100 år - inkludert Russland!  Med vår regjering er globalismens trojanske hest! Regjeringen "vår" - jeg anser den nemlig ikke som min! - Quislinger som de er, nærmest hver eneste én! At NATO (les USA) har en offisiell plan om verdensdominasjon! Hvordan kan vi i det hele tatt forsvare å være medlem av noe sånt!?!?!? Og å bidra finansielt til all denne lidelsen og ødeleggelsen av Moder Jord?!?!?!?!?!?

Jeg kan ikke vente til neste valg for å bli kvitt dem og alle som sitter i den anklaget for Landsforræderi! Riksretten har makten til å gjøre det, og lovverket i Ansvarlighetsloven å ta utgangspunkt i. Jeg forstår ikke hva de venter på. V i skulle faktisk ikke måtte vente til neste valg!

Kort oppsummert: denne artisjokken smaker ikke godt! 

Men boken til Andreas Viestad anbefales! Jeg skal anmelde den i løpet av ferien min. For tiden er den en av tre bøker jeg har som ferielektyre. Les den!

Ansvarlighetsloven finner du her:

Ansvarlighetsloven er en norsk lov som handler om ansvar for handlinger som påtales ved Riksrett.

"Loven inneholder straffebestemmelser for regjeringens, Høyesteretts og Stortingets medlemmer når de dømmes av Riksretten. Loven må sees i sammenheng med bestemmelsene om Riksretten i paragrafene 86 og 87 i Grunnloven." (Lovdata, 6.12.23)

https://lovdata.no/dokument/NL/lov/1932-02-05-1

Problematikken i Kongo med aggresjon fra Rwandas side finner du mer om her:

https://www.theguardian.com/global-development/2022/dec/16/nobel-prize-winner-criticises-western-neglect-and-urges-action-over-drc-violence

Og mer om Kongos levestandard finner du her:

https://heca.oxfam.org/countries/democratic-republic-congo

Del artikkel: Del på X


 #§100   #grunnloven   #norge   #tromsø   #mørketid   #2023 

Relaterte artikler