Albert Einstein var en flyktning

02.12.2019, 07:01

Albert Einstein var en flyktning

 

Alle mennesker har felles i minst sin skapelse.

Dette innlegget diskuterer situasjonen til generelt innvandrere og spesielt flyktninger og Asylsøkere.

Menneskeheten har alltid vært i bevegelse i historien av sin eksistens. Innvandrings bevegelse har vært på grunn av flukt fra krig, sult, forfølgelse generelt. Det er menneskelig rettigheter at mennesker kan ha mat, klær, frisk luft og vann, et tak over hode og sikkerhet.

Dessverre finnes det mange kollektive dilemmaer og problemer i verden slik at de ikke kan løses ved hjelp av et menneske eller et enkelte land men de kan løses ved hjelp av alle mennesker og landene kollektivt. Krig, fattigdom, epidemiske sykdommer og klima relaterte problemer er alle dilemmaer og problemer som ikke kjenner geografiske grenser mellom landene men de kan løses kollektivt.

I det siste har det vært største innvandring fra resten av verden spesielt som følge av krig i Midt Østen og Afrika og sosiale usikkerheter i sørlige Amerika til Vesten også inkludert Norge.

Dessverre, i stedet for at vestlige land løser det problemet kollektivt basert på vestlige humanitære prinsipper og verdier, fikk høyre ekstreme krefter politisk makt i vesten og de har forandret politikk og lover i sitt bilde i vesten og Norge, fra basert på ansvar og solidaritet med mennesker og menneskets rettigheter, til kollektive utkastelser av selv om kvinner og barn som ikke kan begrunnes ved noen grunner.

Det som vil bygge fremtiden er mennesker med ideelle menneskelige visjoner ikke dem med di – visjonære. Menneskets søppelplass av historie er full av di – visjonære mennesker. Flyktninger og asylsøkere som kommer til vesten eller Norge har tatt med seg bare sitt liv og de har satt bak seg farene av å bli druknet eller skutt for å nå til sikkerheten i et land. Istedenfor at de får hjelp, blir de sittende mange år i leirene og etterpå blir de kastet ut. Sist utkastelse var Gulizar Tasdemir som ble kastet ut av Norge rett til Tyrkisk fengsel. Dette var og er en skam for hele systemet som har sendt ei kvinne til brutalt fengsel i Tyrkia mens de er kvinner som har makta i Norge. Jeg håper at disse så-kalte kvinnelige politikere blir våknet opp en dag for å se om hva de gjør med andre menneskers liv.

 

Klar for konstruktive kommentarer..........Nechirwan Silvana

 

Del artikkel:

BloggiShop

Relaterte artikler