Kunnskap om elbil

21.11.2018, 10:00

Kunnskap om elbil, må en bilselger ha det tro? Og har folk flest for lite kunnskap?


Siden vi er litt overinteressert i elbiler, hender det at vi sniker oss inn på en bilmesse, eller inn til en bilforhandler for å gjøre oss fete på elbilkunnskap, for det er jo der man får den... Eller?
 

Vel, endel forhandlere og selgere kan elbil. De har kunnskapen om hva de selger, de er interessert i hva de selger også. Bare ikke alle. Vi har forsøkt oss på å få prøvekjøre ett spesielt tysk merke. 3 ganger har vi møtt selgere i forskjellige situasjoner, og representanter fra forskjellige forhandlere av samme merket.
Første gang var selgeren hele tiden opptatt av VG på mobilen, vi herjet rundt i elbilen som stod utstilt, men ingen reaksjon. Neste sted vi kom, en god stund senere, herjet vi og rundt i bilene, men ble oversett. Kanskje fordi vi ikke var kledd som selgeren? I dress? 3dje gang var det en annen selger, som og var mest interessert i EDB-maskinen foran seg... Noen ser nok for seg helt spesielle kunder.
Så er det dem som tror de vet, men ikke gjør det. Vi kom ut for en en selger som mente at det på strekket Kr.sand-Hovden ikke var mulig å kjøre med elbil, fordi det ikke var ladestasjoner på strekket. Dette lirte selgeren av seg til en potenisell kunde. Da var det vanskelig for oss å holde kjeft, spesielt fordi vi hadde kjørt samme strekket flere ganger og observert ladestasjoner for ca. hver 5te mil... Tror den potensielle kunden ble mer interessert i hva vi sa enn selgeren.

Før noen freser alt for mye nå, og irriterer seg over "besservisser" Simonsen, så skal jeg roe ned med å fortelle at det er selgere og forhandlere som virkelig kan dette med elbil, som lytter til kunden, øser ut, nesten for mye, av sin kunnskap. Da er det trygt og godt å være kunde, for leser man kommentarfeltene om elbil på sosiale medier, kan man bli redd, skuffet, sjokkert og klikke videre fordi mange skriver ting de tror, har hørt eller mener, som ikke stemmer.

Det er jo og mange som mener at elbil kun kan brukes i byen, og at det kun er i Norge man kan kjøre elbil, og at noen har elbil. Lurer da på hvorfor vi på en av våre turer fant denne ladestasjonen i et kjøpesenter i Hjørring... Det stod til og med en danskregistrert ZOE ved siden av oss.

De er jo og gøy å lese alle kommentarene på alle sidene man finner via Facebook. Interessant er det også at elbilinteressen er økende i Danmark, dermed kommer også elbilhaterne frem i lyset i det landet også. Ekstra moro er da å være en av stadig flere norske elbilentusiaster som kan fortelle de danske skeptikerne om at det faktisk kan være fremtiden med elbil! 

Man kan og fortelle at man kan kjøre lange strekninger i elbiler, som i diskusjonen med en fra Herning, som mente det at det var et forsøk på å kjøre elbil fra Hirtshals til Herning. De som kjørte, han fortalte at det var en ZOE, hadde brukt to - 2 - dager på turen fordi det var vanskelig å finne ladestasjoner, og bilberging måtte til. Det er da vrøvl! :-)


Her ser dere leverandøren CLEVER sine ladere, det er en del av dem. EON er en annen stor operatør i Danmark...
  

Pressen har forstått at ordet ELBIL og ikke minst TESLA selger. Dette ser man når til og med IT-Avisen begynner å skrive om elbil. Gjør de det kun for å få klikk tro?

Del artikkel: Del på X

Relaterte artikler