Nye Renault ZOE prøvekjørt

13.10.2019, 18:45

Nye Renault ZOE prøvekjørt

Renault ZOE har vært på markedet i 7 år og har nå fått en betydelig oppgradering, så det var moro å bli invitert til Motor Forum i Kristiansand og den omreisende sirkusgjengen fra Renault og Grand Prix trioen KEiiNO. :-)
De kalte turneen for "ZOE Electric Passion Tour". 21 forhandlere ble besøkt, 2 dager var de i Kristiansand med en trailerhenger som de hyggelige artistene i KEiiNO kunne synge akustisk i, og som de hadde mange tøffe Renault-effekter inni. Til og med en parfyme fra Mona Grudt solgte de, så nå kan samboeren min Laila lukte som henne hver dag... Vi besøkende ble smurt med gratis mat og prøvetur i en av de 5 ZOEene som var med på turneen. I tillegg til at det selvsagt ble noen gode samtaler om elbil.


Åssen bilen er? - Den er som en ZOE, bare mye bedre. Etter 60000km i vår Z.E.40, påstår vi at vi har litt erfaring med bilmodellen, og merket med det samme at det er mer Glava, eller en annen form for isolasjon, i den nye Z.E.50. Bilen gikk meget stille. Deilig å kjøre med det nye tykke oppvarmede rattet og bivåne de oversiktlige instrumentene.
Selvsagt dro de med seg de mest utstyrte utgavene, og dermed også versjonen med størst skjerm i midten, hele 9,3" på EasyLink touchskjermen. Vi fikk tid til å være litt klåfingret på den, selv om vår kjøretur "bare" ble på 15 minutter. Det stod nemlig en ZOE midt på plassen som alle kunne studere. Ingen tvil om at dette er en oppgradert og meget moderne bil, som har alt man krever av sikkerhetsutstyr, og nei, vi savner ikke adaptiv cruisecontrol. Spesielt ikke siden vi har det på vår andre elbil, og ser at det kun fungerer tilfredsstillende når gudene er blitt spurt om godt vær. I regn... nei... Så null savn. Mye bedre med hastighetsbegrensen, den får jo til og med UP til å bli grinete.

"Nye ZOE har et Z.E. 50-batteri og en rekkevidde på 395 km iht. WLTP." Er vel "Life" og "ZEN" utgavene som klarer 395 km, men de andre er ikke langt unna med sine 386 km. "I tillegg til AC-lading (vekselstrøm) kan nye ZOE nå også hurtiglades på DC-ladestasjoner (likestrøm). På en DC-ladestasjon med en effekt på 50 kW lades nye ZOE nok på 30 minutter til at du kan kjøre ytterligere 150 kilometer. Nye ZOE leveres også med en ny ladekabel for lading i både IT og TN-nettverk og som har både Schuko- (2,1 kW) og Type 2-kontakt (3,6 kW)."
Så nå er det ingen som kan gnåle over at bilen ikke kan hurtiglades, det er vel knapt noen andre elbiler som kan lade med opptil 22kWs effekt på AC-lading og samtidig opptil 50kW effekt med likestrøm? Og trenger du hengerfeste? Lån bil av naboen...

Blir det handel? Denne lille prøvekjøringen og det flotte arrangementet gav en mersmak og vår røde ZOE kommer nok til å flytte før nyttår, for de holder på å skru sammen en Lilla Blueberry i versjon Intens til oss. Vi har og forbannet oss på at vi skal klare å kjøre bilen lengre enn de oppgitte 386km før vi lader bilen sommerstid. Blir moro å se om vi klarer det. Kanskje en ny tur til Nord-Norge?
"Edition One" er sikkert bra den og, men i den blir det liggende en klump fra BOSE i bagasjerommet. Vi tenkte at dersom anlegget bare er like godt som i den vi har nå, er det mer enn nok lyd, og god nok kvalitet på den. Hvis ikke, kan vi synge selv, bilen er jo mer isolert nå så...

Så fort Motor Forum har revet av plastikken på en ny ZOE, dukker vi opp og prøvekjører en lengre tur, før den lilla dukker opp. I mellomtiden, noen flere store bilder i denne bloggen.

Instrumentpanelet er moderne og ergonomisk med en ny førerskjerm på 10’’. Ikke se på forbruket, det var jo en testbil.

Min stolte datter Synne fikk igjen se sine helter, denne gangen ble hun til og med avbildet sammen med dem. :-)

 

ElbilTrond okt. 2019

Del artikkel:


Relaterte artikler