Helgetur til Oslo - og vi lo!

20.07.2020, 16:00

Helgetur til Oslo. Husk og le, eller å le?

Vi tok en tur til Oslo nettopp, med ZOE50, R135 versjonen vår. Forventet å komme inn til hotellet i Oslo Sentrum uten å lade, så da vi nærmet oss at vi ville klare det med en mil margin etter å ha kjørt store deler av strekket i 110km/t i delvis regn og 14-15 grader. Allikevel stoppet vi litt i Lier, ved Burger King. Der har Grønn Kontakt satt opp en flott ladestasjon som vi og kunne bruke siden ZOE nå har CCS-kombo-kontakt ... Hadde vi hatt ZE40, måtte vi ladet et annet sted, for her var det satt opp Superladere, men ingen flexiladere.

Her ladet vi en kort stund før vi kjørte helt inn og parkerte i en trang kjeller på hotellet. Var egentlig ikke plass, men resepsjonisten på Scandic Solli sa at hvis vi kom innnunder betongkanten i taket, kunne vi stå innerst i garasjen. Vi øyemålte, skrudde av antennen, rygget inn og fant ut at det VAR plass til den lille/store elbilen. :-)

Lørdagen tenkte vi at det å le litt på Humorteateret Latter, var morsomt. Det ble det allerede før komikerne entret scenen. For vi har lært at "å le" skrives... å le..., ikke "og le", så vi lo litt av den rullende plakaten på scenen også, før forestillingen. De 4 stand-up karene var forresten morsomme!

Søndagen skulle vi hjem, og satte etter frokosten, ZOE på et ladepunkt som Oslo Kommune har, i gaten nedenfor hotellet. Der betaler man kun for parkeringen, gjerne via EasyPark appen, men må lade for å stå der. 11kW ladepunkt fra Fortum passet oss greit mens vi surret rundt på hotellet. 

Ved avgang var bilen fulladet og vi tok turen hjem via Seljord, 36 mil. Ja, vi ladet så lenge som det tok å spise en "12øres", levert av det søndagsåpne (skandale:-) ) bakeriet i Åmli, da hadde vi 9 mil igjen på bilen, og 11 mil på kartet.

De fleste hadde rømt Oslo, usedvanlig lite folk i sentrum til å være i juli, men, vi fant ut hvor vi var. :-)

Del artikkel:


Relaterte artikler