Maxus Euniq 7-seter MPV prøvekjørt

23.07.2020, 09:09

1 kommentar

Maxus Euniq MPV prøvekjørt

Stor bil...

Herligland for en stor bil! 482 cm. 
Da vi fikk rede på at RSA Kristiansand hadde fått inn en Maxus Euniq elbil til prøvekjøring, måtte vi jo bare inn for å kikke, dra i stykker noe på bilen og gjerne rulle noen meter med den. 
Men vi ble litt skuffet over at kineseren, fra vi åpnet døren, viste seg å IKKE falle fra hverandre! Den virker godt sammenskrudd, det var ikke noe pappfølelse, heller premium innvendig. 
Flotte gode elektrisk styrte skinnseter. Tunge gode kompakte dører. Lite plastbruk. Dette var overraskende for to sørlendinger som er opplært til å være skeptisk. 
 

Prøvekjøringen som vi ble tilbudt av selgeren, ble en positiv opplevelse. Dette var riktignok en tidlig utgave av elbilen, den stod til å med på vinterdekk, sikkert fordi den blir sendt mellom alle deler av klimaherjede verden (var rullet over 5000km) og skjermen i midten inni var mindre enn den som kommer til Norge i oktober/november, for den er på 12,3".

Vi kjørte den i hastigheter opp mot 90km/t og vi så at stillheten inne i bilen gjorde sitt til at farten ikke var merkbar. Den lå godt i svingene, den hadde Ingen knirking eller klanking. Kun litt ulelyd under akslerasjonen, men det kan være dekkene. På bildet ser forbruket høyt ut, det var nok fordi bilen hadde blitt småkjørt, vi så fort at forbruket dalte til i underkant av 16.0kWh/100, og dermed litt over 30 mil før bilen må lades via CCS-pluggen (Ca 30 min lading fra 30-80% med en ladekapasitet på inntil 120kW) eller type2 kontakten som man har hjemme. (8t før batteriet er fullt)


 
 

Utstyret ser ut til å være enormt på bilen, og menyer lett å forstå, selv om skjermen  hadde alt på engelsk og kun FM radio. Nettopp pga. det med eadioen, koblet vi til mobilen og fikk kjørt "Sommerkroppen" ut gjennom høytalerne (eneste måte å få frem den kroppen på i år...), til jubel fra den klåfingrede tiårige jenta som hadde funnet alt å trykke på i baksetet. Hun skrøt av koppeholderne, og ikke minst av panoramataket og det digitale AC-systemet som hun kunne justere selv. Hun kommenterte også luftdysene i taket og sa at i denne bilen kunne jo alle være med. 
Og plassen er jo vill i denne bilen, fra man legger ned de to bakerste setene. Som Laila sa; i denne bilen kan jo to stykker sove baki når de er på tur.

Selgeren presenterte en pris på 444 600,- for bilen, med vinterdekk. Komplett og levert ved Kaptein Sabeltanns rike ... Dette er en svett julipris, er den lik når bilen kommer i oktober, blir det mange av disse å se rundt fotballbanene, med unger veltende ut fra bilen.

Del artikkel:


 #Maxus   #Elbil   #7-seter   #RSA   #MPV   #Flerbruksbil   #Euniq 

Relaterte artikler