Etter pølsetygging i Voss - kjøretur med MG ZS EV

05.08.2020, 09:00


Vi er knapt i gang med vår elbilferietur, og skulle på vår vei, innom Voss for å spise ei svimmel pølse. Etter den var servert, fikk vi øye på en blå MG ZS hos forhandleren Vossevangen Bil, rett ved siden av Shell. Vi gumlet mens vi studerte og inn på plassen kom plutselig en selger rullende i en Subaru med skiboks, etter stengetid.

Hun så vi var interessert i den nydelige blå (Regal Blue) bilen, tilbød oss å glane inni den og ta på den, og låste den opp, og etter litt kikking ble vi tilbudt en kjøretur med den. Hun skulle gjøre litt papriarbeid så vi måtte bare ta den en tur, selv om vi mumlet at vi hadde to nye elbiler.
Vi ble på den lille prøveturen i sentrum overrasket over hvor bra bilen var, til den prisen. Lettkjørt, komfortabel, rask, god plass, godt utstyrt, flere flotte farger, kun to versjoner å forholde seg til, og grei rekkevidde.
 

Hva kan være unnskyldningen for å ikke kjøpe en tro?At den er kinesisk, bryr vi oss ikke om. Mobilen er og kinesisk og masse andre ting vi har, dessuten er SAIC et rimelig solid firma som produserer noen millioner kjøretøy, bl.a. Maxus som vi og testet litt tidligere.

Den selges av samme importør som Subaru, noe som og gjør at deres forhandlere kan være bildoktor hvis det trengs. Kanskje ikke de første 5 årene, for MG har jo like gode garantier som andre elbiler. Så det er jo ikke negativt. Må finne noe...

Jo, vi kan gnåle om manglende hengerfeste, og at den "bare" ruller 263 KM før du må lade den et sted det er lagt inn strøm.
Det ser og ut til at den kun leveres med LED-kjørelys og "bare" halogenlys til hovedlyktene. Er man avgengig av en APP for å styre funksjonene, så det ut til at dette ikke var mulig. Da er det vel heller ikke forvarming av bilen?


Da er det vel enkelt å styre unna denne mellomstore SUVen til mellom 240000 - 300 000,-.(aug.20)? Eller det enkelt?

Det var utgaven "Luxury" vi prøvde. Den hadde mer utstyr enn vår 2020 ZOE Intens som er mindre og dyrere... Men, til og med billigste ZOE har automatisk klima og varmepumpe... MG er og litt større, det passer nok fint for et ungt forelsket par med nykjøpt hus og et par barn på vei. I stedet for at de kjøper en bruktbil.

Men kjære leser, denne prøveturen ble til fordi magene krevde litt påfyll før hotellet skulle inntas, så vi har ikke peiling på alt med denne bilen, så står det noe feil her, fonnes nok fasiten på MG sine sider.

Vi snikte forresten i ettertid på Vossevangen Bil AS sin hjemmeside og fant ut at salgskonsulenten, som ikke slet ut sofaen på kveldstid, het Silje og absolutt kan besøkes en dag du "bare skal se på biler". "Bare" kan bli noe annet, for damen visste hva hun snakket om...

Del artikkel:

Relaterte artikler