Sommerferie langs norske veier - Osloturer og duotur til Vestlandet

04.08.2020, 23:38

Sensasjon - vi kjører i år på elbilferie!

"Tosk" tenkte du nok, for Laila og Trond gjør jo ikke annet på fritiden, enn å rulle rundt i en eller annen elbil!

Slik ble det i år også. Først 4 dager i Oslo, med masse byvandring sammen med to ivrige jenter som ikke klagde en meter av bilturen. 
Skrøt vi av at ZOE klarer turen mellom Kristiansand og Oslo uten å lade, selv om store deler av hastigheten foregikk i 100 - 110 km/t? Ja, det gjorde vi nå. Hadde R110 versjonen av ZE50 første delen av ferien, hvis vi ser bort fra den helgen før der Laila og Trond dro til Oslo for å le av 4 personer, uten at de ble krenket, på Latter - for da hadde vi R135 versjonen vår. Intensen. Den røde. Den som her lades i gaten nedenfor hotellet på Solli i Oslo.


 
Ja altså før denne ble ladet samme sted ett par uker senere. :-)

Start i 22 grader i Kristiansand

Vi startet vår ca. to ukers elbiltur i 22 grader en mandags ettermiddag, noen timer senere hadde vi rullet 23,7 mil uten å tenke på lading, da var vi ved hotellet på Haukeligrend, i 9 grader. Der ladet vi bilen opp på Grønn Kontakt sin stasjon, og så var den klar for en tur dagen etterpå.
Den heldige Renault ZOE som ble med oss på denne turen, kjøres med 17" hjul og  hadde 18100km på telleren, da vi startet...

Et forbruk på 14,2kWh/100km må vel være pent når det nesten bare er stigning på turen?

Mer skrives etterhvert som vi triller og får skrivelyst. Neste bestemte mål er en tur over Vikafjellet og ned til Vangsnes.

Del artikkel:


Relaterte artikler