Sommerferie langs norske veier - fra Haukeligrend til Vangsnes

07.09.2020, 09:00

Sommerferie langs norske veier - fra Haukeligrend til Vangsnes

Vangsnes ligger ytterst i Vik Kommune i Vestland fylke. (Det var nesten like mange V'er som i en gammel fossil amerikaner)

På turen dit måtte vi jo stoppe på litt forskjellige steder. Og alle vet jo at mellom Seljestad og Låtefoss, der lå det en gammel bro, for det synger Øystein Sunde. Vi fant en på Låtefoss og stoppet der litt for å høre bruset fra den ivrige fossen, før vi rullet videre til Odda.

Odda i Ullensvang kommune, er en koselig "by" med nok spisesteder, noen merkelige skilt og god kaffe. Når man ruller summende inn på parkeringsplassen, står det en kar der med refleksvest og skal guide deg gjennom tettstedet. "Å ædde toalett henne" spør Trond så hyggelig han kan, og får et eventyr av et svar tilbake, og forstår at det er en COOP butikk eller en kafé som er åstedet for slike prosjekter.

Før ZOEn samlet opp så mye strøm den bare kunne via regenerativ bremsing med girspaken i B-modus, kjeftet kanskje Laila som en foss, vet ikke, for hun ble vel overdøvet av fossen da. Blomster fikk hun heller ikke... :-)

Vossevangen har vi jo omtalt før, det var der vi slukte en pølse og prøvekjørte nye MG ZS hos Vossevangen Bil AS, så det stedet kan vi hoppe over, og heller fortelle om Vikafjellet og Vikøyri. Ja, en elbil klarer å kjøre over Vikafjellet, blir jo masse strøm på vei ned igjen til bilen, men, siden vi skulle kjøre et godt stykke dagen etter, satte vi ZOEn til å spise strøm i Vikøyri mens vi lurte på hvorfor det luktet gammelost på tettstedet. 

Har du sett de flotte "overhengene" på ladestasjonen til Grønn Kontakt/Sognekraft? De er laget med et utgangspunkt i en organisk form med inspirasjon fra blader - man kan se at de har en kløver- eller treliknende form og sees nå på mange ladelokasjoner til Grønn Kontakt.

Vi la oss til for natten på Sognefjord Gjestehotell rett ved ferjeleie på Vangsnes Ferjekai. Det er et koselig ektepar som driver hotellet, før vi ankom fikk vi på telefonen spørsmål om vi ville ha middag, vel fremme fikk vi flott hjemmelaget middag, og morgenen etterpå en meget god lokal frokost med solid eggerøre - og - bacon! Ikke mange steder man får det lengre, tror grisene er tatt ut i streik i år...

Artig at bilferjen som vi skulle reise med dagen etterpå er elektrisk, man hører nesten bare hydrolikklyder og smellet av kjørelemmen som legges på land ved ankomst.

Oppusset område rundt ferjekaien. Neste sak vi legger ut, omhandler turen opp til Molde.

Del artikkel:


Relaterte artikler