Sommerferie langs norske veier - fra Vangsnes til Molde

09.09.2020, 09:00

Sommerferie langs norske veier - fra Vangsnes til Molde

Ny dag, overskyet, men med fullt batteri på ZOE og forventet forbruk på 1,4 kWt pr. mil, så bar det avsted mot Molde. Det ble en dag med en rekke småstopp med kjøp av moreller og plommer på ruten. Det er ikke så galt å kjøre elbil på Vestlandet - siden de er så billige på ferjesatsene for elbiler. Mange turister langs veien, tyskere, nederlendere, dansker og en rekke nordmenn.

Ett lite stopp for å kjøpe moreller, og få en god prat med de flotte lokale folkene som bor langs veiene. De var bekymret for årets eplehøst, en varm vår, dårlig sommer, og igjen en varm høst, la demper på trærnes evne til å gjøre jobben sin.

 

Vi ble i Molde i 3 dager, utforsket byen, fikk kjeft på den lokale kiosken, som eneste sted på hel turen, fordi vi ikke var raske nok med å få gnidd inn desinfeksjonsmiddel på hendene. Softisen var i tillegg kostbar... 

Elferjene summer over vannet, mens et cruiseskip nektes å komme nærmere på grunn av det der Korona-viruset.


Da vi hadde sett nok roser den ene dagen, kjørte vi Atlanterhavsveien ut til Kristiansund. Vi fant ut at de voldsomme stormbildene man ser via fjernsynsapparatet av Storseisundbroa og de 7 andre broene bare var fake news, for det var jo blikk stille på fjorden. :-)

 

Så ble det lading av elbilen på en av Grønn Kontakt sine ladestasjoner i Molde, og et døgn til på det koselige Scandic Alexandra Hotel i Molde før vi fortsatte mot Østlandet.

Mer om det senere i bloggen.

Del artikkel:


Relaterte artikler