Elbilen Hongqi E-HS9 på Roadshow

08.07.2021, 08:00

Elbilen Hongqi EHS9 - en luksus SUV på Roadshow

Garasjene fra 70-tallet er ikke lange nok, tror heller ikke de er brede nok, til å få inn den kinesiske elbilen Hongqi E-HS9 som i sommeren og høsten 2021 er på roadshow hos de forhandlerne som skal selge den store bilen - når den kommer senhøstes 2021. Trond fikk invitasjon av Motor Forum Kristiansand for å se på bilen. Greit nok tenkte Trond. Er vel nok en stasjonsvogn å glane på... 

Var ikke det vet du. Til og med Trond kan bli stum. For en størrelse på en bil. Bilen er 521 cm lang og veier over 2500 kg på gummilesten. Kjører man elene på handletur til Sverige i denne bilen, er det ikke en brusflaske igjen til neste kunde, alle får plass i denne kan det se ut som. Hvis man vil bilen så vondt da. For, den er luksus. Man blir rett og slett stum av beundring. Denne fabrikken kan bygge luksusbiler, det er det ingen tvil om. De har fått litt erfaring med dette siden 50-tallet. Så er jo spørsmålet om man helle vil ha denne, som vel kommer på mellom 600-800 000 kroner, eller en liten Audi e-tron i stedet... Man kommer seg ca. 450 km avgårde før bilen trenger påfyll av strøm. Med den luksusen det er i bilen, burde man ansette en sjåfør og heller sitte i ett av setene bak og nyte livet. 

 

Tenk denne kinesiske luksubilen full av unger, på vei fra fotballkamp, med skitne fotballdrakter og fotballsko med knotter på, spinnende inn i den kinesiske bilen ... Det skjer ikke... Bllr moro å se om man får se en del av disse på veiene i Norge. 

Fabrikken til FAW ligger visst i Nord-Kina. Der har de av og til litt vinter, så vi tipper at denne 4WDen også klarer norske vintrer fremover. Den klarer i alle fall bare norske veier, for bilen blir kjørt i mellom lokasjonene den skal besøke. Noe flere har lagt merke til den siste tiden.

Del artikkel: Del på X


Relaterte artikler