Lexus UX300e - en meget komfortabel elbil

12.07.2021, 08:00

 

Lexus UX300e - en meget komfortabel elbil

 

I mars ankom vår nye elbil, en Lexus UX300e. Bygget på eksisterende UX-modell. Lexus er så selvsikre at de har gitt denne denne bilen 10 års garanti, eller 1 million kilometer, på hovedbatteriet. I tillegg til 5 år/160000 kms garanti på selve bilen.

 

Er den så bra da? Hylekorene vil jo si NEI. Den har jo ChaDeMo "hurtiglading". Den ruller jo maks 310 km før den må lades. Det er jo alt for dårlig - eller er det? Kanskje vi nå i tillegg til Renaulten ville ha litt mer komfort? Og ha en elbil som vi er sikre på at vi blir fornøyd med? I skrivende stund, i starten av juli 2021, har bilen i følge appen alt rullet 12500 km. Da er vi jo fornøyde. Har alt vært flere turer fra Kristiansand til Stavanger, til og med fått tatt bilde av bilen på 1050 moh.

 

Den lengste turen østover til nå, har vært til Oslo. Og bilen innfrir. Man må jo ut for å strekke på beina, på en litt lengre tur, så da er det jo greit å rygge bilen inn til laderen, koble til og lade den opp til ett anstendig nivå.

Det som er fint med ChaDeMo lading på tur, er at det ikke er så mange som bruker den kontakten, dermed kan man lettere komme til laderne.

Vi kommer nok til å få Lexus til å skjelve litt de neste årene, for dette er en kjøremaskin som vi nok tror kan komme til å rulle 6-sifret antall kilometer på meget få år.

Del artikkel: Del på X


Relaterte artikler