Ny elbil - Opel Mokka e Ultimate 2021

11.10.2021, 18:00

Ny elbil - Opel Mokka e Ultimate 2021

I slutten av september fikk vi ny elbil. Det var Lexusen som ble byttet ut i en kul fetter til Peugeot e-2008 og DS 3 Crossback E-TENSE - nemlig Opel Mokka e. Nå er Opel franskeid, men det gjør ingenting. Trond kommer fra en familie der mange hadde Opel på 70,80 - og til dels 90 tallet, så merket gir gode minner, og etter å ha hatt fransk elbil siden 2017, så vi ingen betenkligheter med det, vi er da ikke så norske og fordomsfulle. :-)


To dager på rad var vi innom for å prøve bilen hos Bertel O. Steen i Kristiansand, først en kort tur rundt i byen, så en lengre tur ut av byen. Det er for tiden litt vanskelig å få akkurat den bilen man vil ha, når man vil ha den, men denne flotte grønne Mokkaen, i utstyrsversjonen "Ultimate" som stod i utstillingen, kunne vi godt tenkt oss, og selgeren ville gjerne rydde litt i butikken, så en uke etter at vi hadde signert, var den klar, selvsagt med den flotte "signaturfargen" til Opel Mokka e - Matcha Green. Og med svart tak og panser. Ser man på fronten, og kanskje begynner å få litt gråe hår, ser man likheten til gamle Opel Manta i grillen. Det er besvisst fra Opels side. 

Vi har allerede fått kjørt den over 1500 km ... Og blant annet fått testet rekkevidden, som er som Opel lover, 32 mil før man må lade bilen opp igjen, det kan man gjøre hurtig med inn til 100 kW kapasitet, eller hjemme med normallading. Bilen er kvikk nok, man sitter høyt, det er en fordel å ha høy bakkeklaring når man skal ut og inn av bilen og har passert 50 år ... 
18" hjul skal gi litt mindre rekkevidde, men det har vi ikke merket enda.

Det vi har merket, er de gode IntelliLux LED® Matrix adaptivt frontlysene. De er bare perfekte siden Trond kjører en del på uopplyste svingete veier til og fra jobb. Passe rask er den også med sine 136 HK i sportsmodus. ECO bruker vi aldri ...

Det er en liten bil, vi skal snart på tur 4 voksne i denne, tur/retur Kristiansand Oslo, skal bli moro å se hvor langt vi kommer før de i baksetet bare vil slå seg ut av bilen fordi de har besøk av Klaus Trofobi. :-)

Del artikkel:


nuet.io
Ny plattform for mobilblogging.
Sikker lagring på server i Norge.
Lag gratis bruker Tjenesten er levert av Bloggi og Borondi AS.

Relaterte artikler