Hverdagslivetpåcasakaren!

04.05.2019, 18:03

3 kommentarer

Buona sabato! Ukene rundt påske og påska var en høydare på Casakaren, med mye folk og mye moro, men her er jo også hverdag. Det er også det denne bloggen handler om! I dag ble jeg ferdig med « kjøkkenhagen «. Var på plante senteret i Nizza i ettermiddag og kjøpte det som manglet, ferdig! 16 tomatplanter, 6 paprika, bladpersille og sådde basilikum. 1 mai skulle Gabriella komme på vafler og brunost, men jeg manglet smør og melk. Det er en fridag her og alt er stengt, men på alle fridager og helligdager har matbutikkene åpent på formiddagen. Var ikke klar over det før Elisabeth sa jeg kunne handle på 1. påskedag! Det gjorde jeg. Gabriella likte brunost og spurte hva det hette: Brown cheese! Hi, hi!    Hatt problemer med fryseboksen, alltid en håndverker å etterlyse. Lasse har purret på ham flere ganger, men kommer ikke. På natta våknet jeg halv to av en voldsom hyling, løp skremt ned trappa, det var fryseboksen! Var morgenen etter i vingården for å luke ferdig, da en mann kjørte opp til huset. Gikk mot han og ropte: freezermann? Han skulle bare måle vannforbruket. OK. Jobbet i cantinaen hos Lionello til kl 6 i går, gjett om jeg var lemster, ikke vært der siden før påska. Monia spurte om jeg ville spise lunsj med de, jeg sa jeg tar med horn og skinke. « just bring the bread « skrev hun, de liker den norske baksten her, må si at det blir utrolig saftige horn med det italienske melet. Jeg fortalte om, the freezerman, og Lionello ringte  kjølemannen som sa alt var normalt og at Lionello kunne fikse hylinga, ikke vet jeg. Sånn er det her, liker det egentlig. Enkelt og greit, Kardemommeby. Våknet på torsdag kl 6 av en kantklipper med høyt turtall. Forvirret tenkte jeg det var Jan som klipper skråningen vår, men han har jo ikke nøkkel? Men det var Meri i hønsegården! Kardemommeby! I går og i dag har Sølvi og jeg planlagt og invitere  nordmenn til 17 mai feiring her på huset. Jeg vil ha pølser og is, men hvor får du gildes grillpølser her? Godt samarbeid. Svein tar med pølser med kjøleelementer i kofferten og Sigurd pølsebrød i håndbagasjen ! Beste is, ever, har de her. Anja sørger for 17 mai tog fra La Maggiorina  og ned her, håper hun tøyser! Har få bilder i dag, derfor MYE tekst,  legger med bilde av artisjokkene her som snart er modne. Hilsen meg fra mitt « paradis « klem, ciao! 

Del artikkel: Del på X

Relaterte artikler