Ting å gjøre i Madrid

16.08.2021, 06:50

Madrid er Spanias største metropol med en spennende kombinasjon av gammel og moderne arkitektur. Du kan forutse utmerket mat, fascinerende monumenter og et fantastisk uteliv som andre store spanske byer. Dens vitalitet kan observeres via den rolige holdningen hos enkeltpersoner til livet der lunsj ikke begynner før kl. 15.00, natten begynner til kl. 12.00 og til morgen du ikke sover. Dette kan virke vanvittig først, men uten å vite det kan du bli trukket inn i samfunnet deres.

I Madrid kan du spasere til nesten alle de berømte stedene hvis du bor i hovedsenteret. Hvis ikke, er det enkleste og billigste valget definitivt metroen. Du kan også finne en billig leiebil i Madrid på Bookingauto.com
 

Besøk Madrids kongelige palass
 
Når du er i Madrid, er Slottet et must -see sted. Det er i sentrum av det hele. Det ligger i gangavstand fra katedralen, Temple de Debod og Plaza Mayor. For ikke alltid å si palassets forbløffende ytre og detaljene i de mange statuene. Hvis du kan spare noen euro, kan du gå inn og lære om palassets historie. Dessverre hadde jeg ikke nok tid den dagen, så jeg bestemte meg for å gå rundt i palasset.
Hangout i Del Sol -portalen
Madrids hjerte er Puerta del Sol. Denne plassen er en av byens mest travle torg med restauranter, butikker og spisesteder. Du kan komme og handle hele dagen eller den flotte arkitekturen, hvis du ikke liker å shoppe, vil holde deg og kameraet opptatt i lang tid. Torget blir et natteliv, med flere barer og klubber for å underholde deg gjennom morgenen når du ankommer hele natten.


Besøk Stortorget
 
Noen få minutter fra Puerta del Sol er Plaza Mayor en annen hovedtorg. Dette er et fantastisk sted å lene seg tilbake og slappe av, nippe til et glass god vin og spise tapas, mens du opplever torgetes arkitektoniske storhet.
Spis i verdens eldste restaurant
 
Jeg vedder på at du ikke visste at Madrid er verdens eldste restaurant. Heller ikke før jeg ble fortalt om det av guiden. Restauranten er kjent som den castilianske restauranten Sobrino de Botín, som er verdens eldste restaurant på mer enn 250 år. I spisestuen og kjøkkenet beholder restauranten likevel sin gamle verden, og til og med tilbereder måltider ved hjelp av vedovnene! Du bør virkelig ikke gå glipp av en gang i livet.


Oppdag Madrids rolige gater
 
Madrid er en labyrint av flotte gater som krysser hverandre og gjør det enda morsommere å utforske. Du er i en rolig gate ett minutt så rolig at du trodde du ikke var i en hovedstad, så et minutt til er du på et travelt sted og ser mennesker blande seg fra hele verden. Alle gatene har sin unike skjønnhet og venter på deg.

Del artikkel: Del på X

Relaterte artikler